Gheorghe Zamfir, Hurts și Rod Stewart, de Zilele Bucureștiului, în Piața Constituției

Trei zile de evenimente si concerte extraordinare, prin care se aniverseaza 559 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, precum si implinirea a 100 de ani de la Marea Unire

Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti - organizeaza in Piata Constitutiei, in perioada 21-23 septembrie un adevarat maraton cultural de exceptie, dedicat atat bucurestenilor, cat si turistilor care viziteaza Capitala Romaniei.

Evenimentul va debuta vineri, 21 septembrie, cu un concert extraordinar al marelui maestru Gheorghe Zamfir, cel mai important virtuoz al naiului din toate timpurile, urmat a doua zi de iMapp, unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume. Duminica, 23 septembrie, legendarul Rod Stewart va sustine un concert extraordinar live, pe scena din Piata Constitutiei!

Accesul la toate aceste evenimente este gratuit!

Concert extraordinar Gheorghe Zamfir

Vineri, 21 septembrie 2018, in Piata Constitutiei, are loc concertul extraordinar al maestrului Gheorghe Zamfir, eveniment dedicat întregii sale cariere, având invitați numerosi artisti de talie natională si internatională, personalități marcante ale genului liric.

Gheorghe Zamfir este un reprezentant al muzicii populare si clasice pentru nai în peisajul artistic mondial, obținând peste 120 de discuri de aur și platină, compozitor, dirijor, poet și creator de naiuri, un simbol al României și un brand de țară cu care ne mândrim, fiind Ambasadorul Turismului Românesc. Astfel, pe 21 septembrie, celebrăm valoarea incontestabilă a maestrului, din program făcând parte folclor autentic, muzică simfonică și muzică de film, genuri muzicale interpretate alături de orchestră, tenori și soprane de renume, precum și alti interpreti recunoscuti la nivel mondial. Invitat special în cadrul concertului extraordinar, artistul francez Enrico Macias se alătură maestrului Gheorghe Zamfir pentru un duet de exceptie.

iMapp Bucharest - unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume și concert HURTS

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, se va desfasura cea de-a V-a editie a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, un concurs international care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul, direct pe fatada de 23.000 de metri pătrati a Palatului Parlamentului. În anul 2016, iMapp Bucharest a fost nominalizat în categoria Live Event of the Year, la premiile AV Awards din Londra. De-a lungul celor patru ediții, iMapp a reunit un public de peste 240.000 de spectatori.

iMapp Bucharest, concurs de referință pentru specialiștii din industria audiovizuală internațională, îi va aduce la București, pe cei mai buni artiști multimedia din lume, care își vor prezenta creațiile pe fațada Palatului Parlamentului. Tema ediției din 2018 este dedicată Centenarului Marii Uniri: Albastru. Galben. Roșu. Un secol de modernitate în România.

Pentru prima oară în istoria festivalului, un număr de 10 echipe internaționale au fost alese pentru a participa în finala iMapp Bucharest, în urma unui Open Call lansat în luna mai 2018. Echipele au fost provocate, printr-un brief creativ, să conceapă lucrări folosindu-se de culorile steagului național, evenimente și figuri marcante din istoria României.

Cele 10 echipe finaliste ale căror lucrări vor fi prezentate la iMapp Bucharest 2018 sunt: Sila Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din România, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina și Vision Impossible dinOlanda.

Show-urile vor fi analizate de către un juriu specializat, alcătuit din experți și reprezentanți importanți ai culturii vizuale internaționale, din domeniul artelor vizuale, comunicare, mass-media sau film.

iMapp Bucharest va avea, ca în fiecare an, o componentă interactivă esențială, publicul având posibilitatea de a-și alege favoritul printr-un SMS, la un număr cu tarif normal pus la dispoziție de către organizatori în seara evenimentului. Astfel, echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câștigătoarea Premiului Publicului 2018.

Concert Hurts

Înaintea concursului de 3D video-mapping, pe scena din Piața Constituției, va urca celebra trupă britanică HURTS, un duo synth-pop englezesc, alcătuit din cântărețul Theo Hutchcraft și multi-instrumentalistul Adam Anderson. Trupa este consacrată la nivel internațional, adunând la concertele sale sute de mii de fani. Trupa românească de rock alternativ, The Mono Jacks, va concerta în deschiderea HURTS, si, inaintea mult așteptatelor concerte, DJ-ul CS84 va anima publicul pentru o seară de exceptie.

Rod Stewart în Piața Constituției

In incheierea Zilelor Bucurestiului, Rod Stewart, unul dintre cei mai mari artisti din toate timpurile, va sustine duminica, 23 septembrie 2018, un concert extraordinar live.

În cariera sa de peste 50 de ani, artistul a acumulat vânzări din peste 200 de milioane de albume și single-uri și a câștigat comunități de fani din întreaga lume. În anul 2016, acesta a primit titlul onorific de Cavaler din partea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a pentru contribuțiile sale în muzică și pentru actele caritabile.

În deschiderea mult așteptatului concert, va urca pe scenă trupa Vunk, una din cele mai îndrăgite formații de pop-rock din România.

Reamintim ca accesul la toate aceste evenimente este gratuit și se face, în fiecare zi, începând cu ora 17:00.

Vezi si: Zilele Bucureştiului 2018. Restricţii de circulaţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel