Fundația Dan Voiculescu a premiat un burger din făină de greieri: Lista completă de ingrediente

Cea de-a 15-a ediție a Euroinvent, cel mai mare salon de inventică din Europa de Est, și-a desemnat, în acest weekend câștigătorii. Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a oferit în acest an o distincție pentru creativitate științifică în domeniul alimentației viitorului. 

În cele două zile ale salonului Euroinvent din acest an, desfășurat la Iași și organizat de Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” și Forumul Inventatorilor Români în parteneriat cu Senatul Științific, au fost primite și evaluate peste 700 de proiecte din România și din străinătate. Anul acesta premiul pentru creativitate a mers către o echipă de cercetători și inovatori din Thailanda de la Rajamangala University of Technology Lanna Lampang care au propus un proiect alimentar ecologic, un burger vegetal cu faină de greier. 

2. -imagine fara descriere- (burger-fundatia-dan-voiculescu_11958100.jpg)

Burgerul din făină de greier a fost apreciat ca fiind un produs pretabil alimentației viitorului deoarece conține ingrediente sustenabile și sănătoase conform ultimelor studii despre proteinele vegetale.

Ce conține burgerul din făină de greier:

Chifle din orez tratat cu flori din mazăre fluture (o plantă tropicală) care conferă orezului culoarea albastră. Orezul este aglutenic și cu indice glicemic scăzut, iar chiflele obținute sunt semipreparate pentru o pregătire rapidă a burgerului. Floarea de mazăre fluture este o plantă bogată în antioxidanți având cantități semnificative de catechină, precum și o serie de componente antiinflamatoare și de stimulare a imunității.

Chifteaua din făină de greier. Pulberea de greier are un nivel mai mare de proteine decât carnea și oferă organismului aminoacizi esențiali, vitamine și minerale.

       

VEZI ȘI: Cum au ieșit analizele unui bărbat de 80 de ani care a mâncat zilnic două ouă. Medicul Mihaela Bilic: Este o chestiune năucitoare. Dacă te-ai duce la un nutriționist, te-ar certa - https://www.dcnews.ro/cum-au-iesit-analizele-unui-barbat-de-80-de-ani-care-a-mancat-zilnic-doua-oua-medicul-mihaela-bilic-este-o-chestiune-naucitoare-daca-te-ai-duce-la-un-nutritionist-te-ar-certa_911036.html

Senatul Științific al FDVDR este alături de comunitatea științifică, prin acțiuni și proiecte menite să contribuie la susținerea și promovarea cercetării și inovării din Romania și acordă premii la salonul Euroinvent, încă din anul 2016, înțelegând să susțină inovația în diferite domenii. Vorbim astfel de proiecte premiate precum: husa inteligentă care încarcă telefonul mobil cu energie regenerabilă, MANUTEX- mănușă mecatronică pentru reabilitarea mâinii în cazurile de accident vascular cerebral sau proiectul unui simulator al funcției respiratorii într-un manechin inteligent pentru exersarea tehnicilor de prim ajutor și resuscitare. 

VEZI ȘI: Vom ajunge să mâncăm gândaci? Medicul Mihaela Bilic vine cu răspunsul / video - https://www.dcnews.ro/vom-ajunge-sa-mancam-gandaci-medicul-mihaela-bilic-vine-cu-raspunsul-video_910969.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel