Fundația Licinium solicită scuze publice din partea lui Cristian Tudor Popescu

În baza articolului publicat pe 17 aprilie pe o platformă online și semnat de către domnul jurnalist Cristian Tudor Popescu, care poartă titlul "Blestemul trufiei", Fundația Licinium solicită autorului articolului scuze publice pentru referirea în sens negativ la persoanele cu handicap locomotor, se arată într-un comunicat primit la redacție.

Paragraful la care facem referire este următorul: "După nesăbuitul ei răcnet prematur de triumf, depresurizată psihic, Monica a servit ca o handicapată locomotor."

Fundația Liciunium organizează, pentru al doilea an consecutiv, turneul internațional de tenis de câmp în scaun rulant – Bucharest Open Wheelchair Tennis 2016. Acesta este înscris în circuitul Federației Internaționale de Tenis si este organizat în parteneriat cu Federația Română de Tenis și Federația Internațională de Tenis, urmând a avea loc la București, la Arenele BNR, în perioada 5-8 mai 2016.

Atitudinea domnului jurnalist Cristian Tudor Popescu este regretabilă și prin prisma faptului că, deși de ani de zile practică acest sport cu pasiune, a reușit să jignească și să genereze un sentiment de frustrare tuturor sportivilor români care joacă tenis de câmp în scaun rulant.

[citeste si]

Este o rușine că, la 40 de ani de la prima partidă de Wheelchair Tennis, presa din România nu conștientizează efectele folosirii unor cuvinte asupra categoriilor la care face referire, în cazul nostru persoanele cu handicap. Considerăm că, pe lângă aspectul moral, nu a fost respectată nici deontologia profesională, motiv pentru care cerem ca, pe lângă scuzele publice ale domnului Cristian Tudor Popescu, toate celelalte publicații care au preluat articolul semnat de către dumnealui, să publice un drept la replică.

Totodată, îi invităm și la turneul Bucharest Open Wheelchair Tennis 2016 pentru a vedea live cum servește o persoană cu handicap locomotor. Dat fiind nivelul de perfomanță al acestor sportivi, îl putem chiar provoca pe domnul Cristian Tudor Popescu la o partidă demonstrativă.

Cu considerație, Cosmin Jurcan Președinte Fundația Licinium

Președinte Bucharest Open Wheelchair Tennis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel