Forţa Naţională solicită preşedintelui Iohannis să convoace CSAT. Pe ce problemă

Andrei Itu / 14 feb 2020 / 14:49 Salveaza PDF Comentarii
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Forţa Naţională îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Ţării având în vedere situaţia generată de coronavirus. 

'Forţa Naţională nu vrea să iniţieze lecţii de drept. Forţa Naţională atrage atenţia că populaţia României este în pericol şi că cei obligaţi de lege să o apere nu întreprind niciun demers în acest sens. Coronavirus este o problemă internaţională tratată de celelalte state implicate cu maximă responsabilitate. În România, textul legii este foarte limpede: CSAT se ocupă de siguranţa naţională. Preşedintele convoacă CSAT şi stabileşte ordinea de zi. Nu premierul, nu alt membru al Guvernului', se arată într-un comunicat al partidului Forţa Naţională, transmis vineri.

Potrivit formaţiunii, 'preşedintele României nu ar trebui să evite răspunderea când siguranţa naţiei române este în pericol, nu ar mai trebui să fie preocupat de alegeri anticipate, de destabilizarea ţării, preşedintele României trebuie să fie preocupat de siguranţa fiecărui român'.

'Forţa Naţională solicită în mod public preşedintelui statului să renunţe pentru ceva timp la jocurile politicianiste de acaparare a puterii şi să convoace CSAT. Pe de altă parte, cerem autorităţilor guvernamentale ca până la convocarea CSAT să facă tot ce este necesar pentru a preîntâmpina pătrunderea virusului în ţară, pentru a proteja populaţia României stabilind măsuri necesare acestui scop, pentru a o informa corespunzător şi complet cu privire la acest virus', mai arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29