Finală Cupa Mondială: Croaţia, finalista cu cel mai slab coeficient FIFA

Finală Cupa Mondială: Croaţia, finalista cu cel mai slab coeficient FIFA. foto: @fifaworldcup
Finală Cupa Mondială: Croaţia, finalista cu cel mai slab coeficient FIFA. foto: @fifaworldcup

Croaţia este selecţionata cu cel mai slab loc în clasamentul FIFA, de când există această ierarhie, care atinge o finală de Cupă Mondială, informează agenţia EFE. 

Croația a ajuns în ultimul act la Cupa Mondială din Rusia de pe poziţia a 20-a a clasamentului mondial stabilit de Federaţia internaţională de fotbal, creat în 1992, depăşind reprezentativa Franţei, care ocupa locul 18 atunci când a cucerit titlul de campioană a lumii, în 1998.

Croaţia s-a calificat în finala CM 2018 după ce a învins cu 2-1 după prelungiri naţionala Angliei, miercuri seara la Moscova. Fotbaliştii croaţi vor înfrunta duminică, în finală, selecţionata Franţei, care a dispus la rândul ei, cu 1-0, de echipa Belgiei, marţi la Sankt Petersburg.

Trei meciuri după prelungiri

De menţionat că naţionala croată este prima selecţionată din istoria Cupei Mondiale care a câştigat trei partidei consecutive după prelungiri. Elevii lui Zlatko Dalic au trecut la penalty-uri de Danemarca, în optimile de finală, şi de Rusia, în sferturile de finală, iar apoi au învins selecţionata Angliei, printr-un gol marcat în prelungiri de Mario Mandzukic.

Ca o curiozitate, ultima echipă care a disputat trei partide consecutive cu prelungiri a fost chiar Anglia, la turneul final din 1990, găzduit de Italia, însă naţionala Three Lions s-a înclinat în faţa Germaniei la loviturile de departajate (3-4). Anterior, englezii învinseseră Belgia în timpul adiţional, cu un gol al lui David Platt, în optimile de finală (1-0), şi Camerunul (3-2), graţie reuşitei lui Gary Lineker, pe stadionul San Paolo din Napoli.

Vezi și: Live Anglia-Croația. Rezultat final. Brexit de la Cupa Mondială


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel