EXCLUSIV  „FATA SĂRACULUI CEA ISTEAȚĂ"- de Petre Ispirescu via Liviu Dragnea

Niels Schnecker
Niels Schnecker

Niels Schnecker face o analiză pentru De Ce News asupa desemnării pentru funcția de premier a doamnei Sevil Shhaideh. Analistul este de părere că nu lasă Președintelui nici un argument de a refuza.

Analiza lui Niels Schnecker pentru De Ce News:

In ultimele minute, după ce președintele PSD a ieșit de la consultările cu Președintele Klaus Iohannis cu privire la numirea noului premier al Guvernului României, mi-am tot adus aminte de două citate din copilărie. Primul a fost „Albul mută și câștiga". Era fraza clasică de șah mat în emisiunile de șah prezentate de Elisabeta Polihroniade. Numirea Sevilei Shhaideh ca propunere a PSD pentru funcția de prim-ministru nu lasă Președintelui nici un argument de a refuza. Pe lângă faptul că este membru al partidului ce a obținut cel mai mare număr de mandate în Parlamentul României și este susținută de o largă majoritate în Camerele reunite și faptul că este fost ministru al dezvoltării regionale și vine din administrația publică locală, ceea ce îi conferea și Președintelui Statului experiența in administrație și îl recomanda pentru a candida la Președinție, este femeie, lucru susținut astăzi la mare modă și preț în Europa (și nu numai), și de etnie turcă, măritată cu un domn de origine siriană. Aceste ultime două caracteristici conțin în ziua de astăzi și în fața lui Klaus Iohannis o multitudine de motive pentru care NU poate să refuze o astfel de ofertă: în primul rând face parte dintre minorități – la fel ca Președintele României, în al doilea rând face parte dintr-o minoritate cu care, considerând situația tensionată din regiune vrem să avem canale de dialog deschise - iar doamna Shhaideh ar avea posibilitatea să construiască o relație privilegiată cu vecinii noștri de peste mare, în al treilea rând căsătoria domniei sale cu o persoană de origine siriană îi oferă deasemeni un avantaj important în situația actuală a refugiaților în Europa și poate oferi României șansa de a deveni un jucător important în politica europeană. Deci la acest capitol PSD a dat „șah mat".

[citește si]

Al doilea citat care îmi tot venea in cap era cel din basmul Fata săracului cea isteață de Petre Ispirescu în care, pentru cei ce au mai uitat acest basm, se vorbește de un boier ce-i cere țăranului său să trimită la conac pe fata sa dar..... „...sa fie nici îmbrăcată, nici dezbrăcată, nici călare, nici pe jos, nici pe drum, nici pe lângă drum..."(luați de citiți povestea că e tare frumoasă si cu multe învățăminte ☺). Cam tot așa ca fata țăranului din basm, Liviu Dragnea a rezolvat problema art.2 din Legea 90/2001, cerințele de integritate ale Președintelui Statului (fie ele și lipsite de constituționalitate) și potențialul dor de desemnare arbitrară de către Klaus Iohannis a unui prim-ministru. Prin propunerea Sevilei Shhaideh Dragnea reușește să NU fie el propunerea si să fie...să NU încalce art.2 din Legea 90/2001 și totuși să fie membru al Guvernului.....să NU încalce standardele de integritate cerute de Președinte și totuși să fie Prim Ministru al Guvernului României.....să NU fie antagonic cu Klaus Iohannis și totuși să câștige ușor desemnarea. Una peste alta Dragnea și echipa sa foarte redusă (ceea ce a garantat secretul operațiunii și a asigurat valoarea de șoc a anunțului) au dat dovada de „iscusință" politică și „istețime". Rămâne să urmărim modul în care, după terminarea procesului actual în instanță, dacă va fi în favoarea lui Liviu Dragnea, acesta va deveni și de facto Prim Ministru al Guvernului României. Și m-am suit pe-o șa. Și am spus-o așa.

M-am suit pe-o roată. Si am spus-o toată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel