Erupție vulcanică. Poate avea efecte DEVASTATOARE

Cercetătorii avertizează că o erupție devastatoare ar putea avea loc în orice moment.

Erupțiile vulcanice obișnuite sunt frecvente și imposibil de anticipat. Însă geologii știu că erupțiile unor supervulcani pot distruge civilizația umană și acestea pot fi anticipate prin calcule statistice.

Vulcanii uriași, precum Yellowstone din Statele Unite, ar acoperi cu lavă vulcanică un întreg continent și ar provoca schimbarea radicală a climei planetei timp de zeci de ani.

Un studiu recent arată că următoarea erupție de proporții colosale ar putea avea loc mult mai curând decât credeau inițial experții

Conform unor cercetări realizate de profesorul Jonathan Rougier, statistician la Universitatea din Bristol, o erupție devastatoare are loc, în medie, o dată la 5.200 - 48.000 de ani. Desigur este o marjă de eroare foarte mare, dar este normal, având în vedere ca erupțiile sunt imposibil de anticipat.

Potrivit The Independent, noile date contrazic vechea teorie, conform căreia o supererupție are loc doar o data la 45.000 - 714.000 de ani.

Prin urmare, acestea se întâmplă mult mai frecvent decât se credea, iar ultima de acest fel s-a produs cu aproximativ 30.000 de ani în urmă.

În concluzie, civilizatia umana are noroc ca deocamdata fenomenul nu s-a repetat. Însă această erupție catastrofală poate avea loc oricând.

[citeste si]

Experții recunosc ca natura este imprevizibila si nu respecta regulile statistice. Prin urmare, chiar daca perioada de liniste se apropie de final, asta nu inseamna ca este sigur ca va urma in curand o supereruptie. Exista insa aceasta posibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel