O echipă de cercetători americani a descoperit un efect incredibil pe care usturoiul îl are asupra sănătății celor care îl consumă.
În usturoi se găseşte un compus cheie, care este de 100 de ori mai puternic decât două antibiotice populare folosite împotriva toxiinfecţiei alimentare, scrie gandul.info.
Rezultatele testelor efectuate de cercetători arată că substanţa care se găseşte în usturoi - "diallyl sulphide" - este mai eficientă împotriva toxiinfecţiilor alimentare decât antibiotice precum eritromicina sau ciprofloxacin. Asta nu e tot însă. Pe lângă eficiența mai mare, usturoiul acționează şi într-un timp mai scurt împotriva toxiinfecțiilor alimentare.
Doctorul Michael Konkel, de la Washington State University, a transmis că descoperirea are potenţialul de a elimina parţial bacteriile care cauzează infecţii.
Bacteriile din clasa Campylobacter sunt cele mai comune cauze pentru toxiinfecţiile alimentare din întreaga lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu