DUMINICA FLORIILOFR: Peste 11.000 de polițiști, jandarmi și pompieri asigură ordinea

Ministerul Afacerilor Interne precizează că peste 11.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor acționa duminică, de Floriile catolice, în locurile de pelerinaj și în alte zone cu aflux mare de persoane, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică. 

Floriile evocă intrarea Mântuitorului în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi cu flori și ovații. În această zi, preoții sfințesc ramuri înmugurite de salcie, care se împart creștinilor în amintirea ramurilor de finic și măslin cu care a fost întâmpinat Isus.

Preoți romano-catolici participă la procesiunea de Florii organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică București, 20 martie 2015.

Efectivele MAI vor asigura măsurile de ordine la peste 1.000 de lăcașuri de cult și la toate manifestările ocazionate de această sărbătoare.

"Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, în Duminica Floriilor Catolice, polițiștii și jandarmii bucureșteni vor fi prezenți în stradă pe timpul desfășurării procesiunii religioase organizate de Arhiepiscopia Romano-Catolică la care sunt așteptați peste 5.000 de credincioși", se arată în comunicat.

[citeste si]

La nivel național, polițiștii vor acționa pe principalele artere rutiere și drumuri care converg către obiective turistice sau lăcașuri de cult pentru fluidizarea circulației în punctele cu risc ridicat de accidente și pentru prevenirea blocajelor și a evenimentelor rutiere grave. Angajații Inspectoratelor pentru Situații de Urgență vor lua măsuri pentru prevenirea incendiilor și pentru a asigura intervenția rapidă în cazul producerii unor situații de risc care ar putea pune în pericol viața oamenilor, potrivit Agerpres.

Tot duminică, romano-catolicii sărbătoresc Ziua Tineretului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel