EXCLUSIV  DRENAJ BILIAR. Dr. Mugur Grasu, TOT ce trebuie să știi despre procedură

 foto ilustrativ
foto ilustrativ

Dr. Mugur Grasu, medic primar în clinica de radiologie, imagistică medicală și radiologie intervențională a Institutului Fundeni, a explicat, la DCNews, care sunt pacienții care pot fi ajutați prin intermediul procedurii de drenaj biliar.

”Procedurile de drenaj biliar au multiple indicații, indicația principală se adresează pacienților care au o obstrucție la nivelul căilor biliare. De cele mai multe ori, o obstrucție tumorală. În cazul acesto pacienți este imposibilă realizarea tratamentului chimioterapic deoarece organismul, ficatul nu pot să proceseze medicamentele administrate. În urma procedurii de drenaj biliar, se realizează o îmbunătățire a capacității organismului de a procesa aceste medicamente și automat pacienții pot să primească tratamente care să încerce să le vindece boala. O altă serie de pacienți cărora li se adresează procedurile de drenaje biliare sunt pacienți care au așa numitele stenoze, obstrucții benigne la nivelul căilor biliare. În cazul acestora tratamentele pot să fie curative, se realizează o procedură de drenaj biliar, se depășește zona de stenoză, iar ulterior se dilată zona de stiloză, în urma unor proceduri de bilioplastie, de dilatație repetate ale stenozei se obține în final o cale biliară permeabilă și pacientul poate să își reia activitatea de zi cu zi.”, a spus medicul.

Răspunsul integral poate fi urmărit în video următor:

 

Vezi AICI interviul complet.

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel