Două din trei maşini oprite de RAR weekendul trecut, aceeaşi problemă. Cum pot să îşi recupereze şoferii certificatele de înmatriculare

Facebook Registrul Auto Român
Facebook Registrul Auto Român

Inspectorii Registrului Auto Român au oprit sute de maşini în Capitală weekendul trecut, iar două din trei aveau aceeaşi problemă. 

"Inspectorii Registrului Auto Român au desfășurat în weekend controale tehnice în traficul din Capitală și au verificat cu precădere autovehiculele care poluează fonic și chimic excesiv. Ing. Claudiu Mija, șeful ITP-SPNV din cadrul RAR, a vorbit despre aceste acțiuni de control.În urma verificărilor desfășurate

inspectorii RAR au constatat abateri la 88% dintre vehicule, 70 % dintre ele fiind neconforme din punct de vedere al siguranței rutiere. Acestea aveau discuri de frână uzate sau modificate, sistem ABS nefuncțional, anvelope cu alte dimensiuni față de cele menționate în CIV sau anvelope cu deteriorări pe banda de rulare, surse de lumini tip xenon și LED incompatibile cu farurile și dispersoare lămpi spate opacizate.

Au fost descoperite și 3 autovehicule care prezentau pericol iminent de accident din cauza defecțiunilor tehnice majore pe care le aveau.Din totalul vehiculelor oprite, 64% depășeau nivelul maxim admis al emisiilor poluanteși 17% aveau diferite neconformități legate de identificare", arată RAR pe Facebook. 

Două din trei maşini, aceeaşi problemă - ZGOMOTUL

"În urma controalelor desfășurate inspectorii RAR au constatat, la 64% dintre vehiculele oprite, modificări ale sistemului de reducere a zgomotului, vehiculele respective generând nivel de zgomot excesiv.

În baza deficiențelor tehnice majore și/sau periculoase constatate de inspectorii RAR, lucrătorii Poliției Rutiere au aplicat sancțiunile prevăzute de legislația în vigoare privind circulația pe drumurile publice. Altfel, pentru autovehiculele la care au fost constatate deficiențe tehnice majore și / sau periculoase la verificarea emisiilor poluante (atât chimice cât și sonore), sancțiunile aplicate de către lucrătorii Poliției Rutiere au constat în retragerea certificatelor de înmatriculare (14 situații) și acordarea de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto (15 persoane).

Autovehiculele pentru care lucrătorii Poliţiei Rutiere au retras certificatele de înmatriculare ca urmare a deficiențelor tehnice constatate de către inspectorii RAR, pot fi repuse în circulație pe drumurile publice numai după promovarea inspecţiei tehnice în vederea redobândirii certificatului de înmatriculare, efectuată exclusiv într-o Reprezentanţă RAR", mai transmit cei de la Registrul Auto Român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel