Djokovic provoacă surpriza turneului la Australian Open

djokovic
djokovic

Sărbul Novak Djokovic a eșuat în drumul său spre cel de-al patrulea titlu consecutiv de campion la Australian Open, după ce a fost învins în sferturile de finală de elvețianul Stanislas Wawrinka, într-un meci maraton de cinci seturi.

Djokovic lupta pentru a deveni al doilea jucător din istorie, după Roy Emerson, care câștigă de patru ori consecutiv primul turneu de mare șlem al anului, Australian Open. Sârbul fost bătut de favoritul numărul 8, Wawrinka, cu 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7. Stanislas Wawrinka îl va întâlni în semifinale pe favoritul numărul 7, Thomas Berdych.

Până la momentul confruntării de marți, Djokovic îl bătuse de opt ori pe Wawrinka în întâlnirile directe.

Meciul Djokovic - Wawrinka a durat 4 ore, iar spectatorii australieni s-au bucurat de multe schimburi de mingi spectaculoase. Meciul a atins culmi dramatice când în ultimul set, la scorul de 5-5 și serviciul lui Wawrinka, partida a fost sistată timp de 5 minute din cauza ploii.

Novak Djokovic nu a mai pierdut la Melbourne Park din 2010, atunci când a fost învins de Jo-Wilfried Tsonga în sferturi. Din 2011, sârbul a fost incontestabil cel mai bun jucător de pe Rod Laver Arena.

Thomas Berdych, cel care joacă în următoarea etapă împotriva lui Stanislav Wawrinka, a ajuns pentru prima dată în semifinala Australian Open după ce a trecut de favoritul numărul 3, spaniolul David Ferrer, cu 6-1, 6-4, 2-6, 6-4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel