Deschidere școli cu prezență fizică. Sorin Cîmpeanu, decizie pentru elevi după ce Vlad Voiculescu a spus că nu ia teste non-invazive. Trei condiții

foto Facebook Sorin Cîmpeanu
foto Facebook Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a luat o decizie tranșantă după ce ministrul Sănătății și secretarul de stat din Minister au exclus varianta achiziționării pentru școli a unor teste non-invazive pentru depistarea COVID, invocând diverse motive.

”Reacția (n.r. Ministerului Sănătății) din perspectivă numerică e total nesemnificativă, deoarece eu am spus că sunt 1.150.000 de teste, nu 1,3 milioane, iar cu privire la cele 19.000 de teste folosite, m-am bazat pe ultimele raportări ale Ministerului Sănătății. Acum, dacă sunt folosite 26.000 din 1.150.000, nu sunt 2%, sunt 2,2%, deci tot nesemnificativ, nu are niciun fel de importanță, fluctuațiile sunt absolut minore. 

De asemenea, când am spus că este nevoie de o testare în școli, m-am bazat pe recomandarea Ministerului Sănătății. Acum, dacă Min. Sănătății, care are deplină competență în a se pronunța, spune că aceste teste non-invazive nu sunt relevante, cu atât mai bine: noi ne bazăm pe opiniile specialiștilor din sănătate și vom propune să se îndeplinească doar trei condiții pentru redeschiderea școlilor cu prezență fizică. Mai exact: respectarea regulilor (purtarea obligatorie a măștii, măsuri de igienă și aerisirea spațiilor), vaccinarea personalului didactic (avem aproape 150.000 vaccinați, 50%), iar a treia condiție este aceea a confirmării ipotezelor epidemiologilor conform cărora după un vârf pe care-l vom atinge în luna aprilie, va urma un trend descendent.

Dacă testele non-invazive sunt irelevante, atunci Ministerul Educației va propune deschiderea școlilor cu respectarea acestor trei condiții” a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24. 

Vezi și: Vlad Voiculescu spune că nu există bază legală pentru testele non-invazive în școli: Poate mi-o aduce și mie cineva la cunoștință dacă există

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel