De la plăci video la ventilatoare mecanice. Nvidia ajută în lupta cu Covid-19

Stocurile de ventilatoare mecanice, vitale pentru cei care luptă cu Covid-19, sunt foarte mici. 

Stocurile de ventilatoare mecanice, vitale pentru cei care luptă cu Covid-19, sunt foarte mici. Totuși, conform Cnet, cercetătorul șef al companiei Nvidia crede că a găsit o soluție.

Bill Dally, conducătorul operațiunilor de cercetare ale producătorului de chip-uri grafice, a publicat un concept open-source (poate fi folosit de oricine, n.r.) de ventilator ieftin, simplu și ușor de asamblat.

Mașinărie mai ieftină și mai avansate

 (w670)

Mașinăria este diferită de alte ventilatoare de urgență fiindcă reglează presiunea, curentul și volumul aerului, permițând doctorilor să aibă mai mult control asupra oxigenului pompat în plămânii pacienților cu coronavirus.

„Mulți oameni propun să construiască ventilatoare de urgență, unele dintre care nu reglează presiunea", a spus Dally într-un interviu. Ele „ar putea fi dăunătoare pentru unii".

Mașinăria creată de membrul Nvidia utilizează piese care sunt deja disponibile la scară largă și costă în jur de 400 de dolari americani. Componentele cheie sunt o valvă solenoid și un microcontroller pentru a regla curentul de gaz.

Asamblare în 5 minute

În timpul pandemiei, aceste lucruri pot fi greu de găsit, iar senzorii și valvele pot ajunge în până la șase săptămâni. Pentru a ocoli aceste stocuri întinse la maxim, aceste părți pot fi imprimate 3D, a spus el, iar părțile principale pot fi asamblate în cinci minute.

Principala țintă este scăderea prețului ventilatoarelor normale, care costă 20.000 de dolari americani, la un preț mai mici decât 400 de dolari. „Obiectivul este de a ajunge la 100 de dolari", a explicat Dally, care conduce echipa de cercetare a Nvidiei încă din 2009. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel