De ce zboară porumbei colorați în Copenhaga

Mai mulți porumbei de culoare roz, verde și galben au speriat locuitorii din Copenhaga care au crezut că ar putea fi vorba de un nou val de gripă aviară. De fapt, păsările colorate fac parte din expoziția denumită "Life Clock", transmite Itar-Tass. [caption id="attachment_196668" align="alignleft" width="310" caption="Sursa: Den Frie Udstillingsbygning"][/caption]

Artiștii pictori, Julius Von Bismarck și Julian Charrière, au folosit vopsea pe bază de coloranți naturali pentru pictarea porumbeilor care nu va dăuna în nici un fel păsărilor. Vopseaua se va menține pe penele lor timp de o lună și jumătate până se va deschide expoziția.

"Asta este ideea expoziției mobile ("migratoare"): în timpul derulării ei, prin împrejurimi vor zbura porumbei colorați", a declarat organizatorul evenimentului, Søren Petersen. Un alt organizator, Christian Bretton-Meyer, a precizat că aceste păsări neobișnuite vor înfrumuseța realitatea înconjurătoare: "Este un mod de a introduce arta în viața de zi cu zi".

În același timp, după părerea reprezentantului Organizației Ornitologice din Danemarca, art-experimentul nu este chiar atât de nevinovat: porumbeii "normali" evită să se împerecheze cu păsările de culoare diferită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel