De ce trebuie să presari zahăr în ghiveci, înainte să uzi plantele. Trucul cu efect incredibil!

Ema Apostu / 27 apr 2019 / 09:40 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Știi de ce  trebuie să presari zahăr în ghiveci, înainte să uzi plantele? Acest truc este incredibil de util!

Datorită conţinutul ridicat de azot, fosfor, minerale şi potasiu, zaţul de cafea poate fi folosit pentru brazde, plante în ghiveci sau jardiniere. Pentru plantele de interior, este indicat ca zaţul de cafea să se folosească o dată la 6 luni. În cazul plantelor de exterior poate fi folosit de 3 sau 4 ori pe an, potrivit casepractice.ro. Presară zaţul pe pământ, în jurul plantei, şi încorporează-l în sol.

Apa în care ai fiert legume este un îngrăşământ foarte bun. Las-o să se răcească, apoi udă plantele din ghiveci, o dată pe săptămână. Datorită mineralelor pe care le conţin, cojile de banana puse la baza ghiveciului sau al jardinierelor acţionează și ele ca un fetilizator cu descompunere lentă pe termen lung.

De asemenea, zahărul stimulează procesul de creştere. Pune o linguriţă de zahăr într-un pahar cu apă foloseşte soluţia pentru a uda solul plantelor din ghiveci. Plantele vor creşte mult mai repede şi vor înflori mai des.


Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22