De ce se teme ministrul Educaţiei: Nu o să avem timp!

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, consideră că în domeniul pe care îl reprezintă nu va fi timp suficient pentru a finaliza multe lucruri iar una dintre temerile sale se referă la experimente ce nu sunt duse la sfârşit. 

Nu o să avem timp să finalizăm multe lucruri, dar atunci când am lucrat la Strategia de învăţământ şi viziunea de educaţie a României 2025, cu ani în urmă, am spus că ce nu poţi face azi, pune seminţe pentru viitor.

Eu cred că dacă facem o treabă serioasă şi punem seminţe şi avem grijă să fie udate până să ajungă pomi, cred că vom putea face lucruri frumoase.

Mi-e frică de experimente neduse până la sfârşit. Sunt convins că există creativitate, inovare şi inovaţie şi capacitate suficientă să venim cu produse interesante pentru tinerii noştri', a declarat, joi, în cadrul Galei Comunicaţii Mobile, ministrul Educaţiei.

Potrivit oficialului, România are un capital natural ce poate permite dezvoltarea unor proiecte de tehnologie asimilate agriculturii.

'Asigurăm predictibilitate şi avem un cadru curricular clar. Sunt pentru orice experiment consolidat cu tehnologie, cu soluţii suficient de matur care apoi să se rostogolească în sistem. Cred foarte mult că operatorii pot veni împreună cu furnizorii de echipamente cu soluţii software interesante. Soluţiile la cheie sunt superbe, dar aş vrea să văd unde şi ce, cineva din România poate să contribuie. Cred că avem conectivitate foarte bună în România şi poate fi îmbunătăţită. Avem nevoie de servicii peste reţea şi asta o ştim cu toţii că sunt importante şi avem nevoie de aplicaţii consolidate care mai târziu să devină poveşti de succes. România are un capital natural extraordinar şi în mai ales în zona de tehnologiilor ICT. Cred că dacă ne gândim şi vom avea ca prioritate agricultură şi tehnologie, asta se numeşte Agricultură 4.0. Cred că trasabilitatea produselor noastre, care sunt naturale, ne-ar duce şi în zona aceasta de plasare mai sus pe lanţul de valoare adăugată. Agricultura 4.0 cred că va face spectacol în România', a subliniat Curaj.

Reprezentanţi ai autorităţilor, companii şi jucători importanţi din piaţa telecom din România participă, joi, la Gala Comunicaţii Mobile, eveniment ajuns la cea de-a 12-a ediţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel