De ce se spală japonezii câte 10 minute pe față? Află totul despre metoda 4-2-4 de curățare a tenului

Asiaticele sunt recunoscute pentru tenul curat, întinerit, fără imperfecţiuni. Secretul? Metoda 4-2-4 / Foto: Pxhere
Asiaticele sunt recunoscute pentru tenul curat, întinerit, fără imperfecţiuni. Secretul? Metoda 4-2-4 / Foto: Pxhere

Dintotdeauna am admirat tenul perfect, parcă mereu proaspăt, al japonezilor și ne întrebăm dacă e posibil să avem şi noi aceeaşi textură ca de porţelan, fără impurităţi şi fără riduri. Secretul lor stă în rutina de curăţare. Tehnica în sine durează 10 minute și conține trei pași pe care trebuie să-i urmăm cu strictețe dacă ne dorim un ten curat și radiant.   

Pe lângă genele pe care japonezii le moștenesc, mai există un motiv pentru care asiaticii au un chip lipsit de imperfecțiuni. Cei de la Bright Side au descoperit secretul tenului perfect al japonezilor: metoda lor 4-2-4. Iată în ce constă!

Trei pași esențiali

Primul pas constă în masarea feței, timp de 4 minute, cu ulei de față. După aceea, vă petreceți 2 minute aplicând o soluție facială de curățare, astfel încât să ajungă pe tot tenul, apoi ultimele 4 minute vă clătiți. Nu e nevoie să faceți întregul proces de curățare în fiecare zi, e de-ajuns să urmați cei trei pași de patru ori pe săptămână pentru a conferi chipului o prospețime și strălucire aparte. Mai mult, dacă respectați metoda în patru zile din șapte, nici nu mai e nevoie să vă spălați pe față dimineața, doar seara, ne informează un specialist. Prima etapă, cea în care masăm bine uleiul facial, are menirea de a îmbunătăți circulația sângelui. Astfel, se înmoaie suprafața pielii și se deschid porii. Esențial în tot acest proces este să alegeți bine uleiul pe care să-l folosiți. De pildă, uleiul de jojoba este foarte repede absorbit de piele. Așadar e de preferat uleiul de ricin, care ajută și la eliminarea toxinelor.

Apa caldă are un rol important

După ce v-ați masat tenul, aplicați loțiunea de curățare peste ulei. Recomandată de specialiști este loțiunea cu textură cremoasă și nu cea sub formă de spumă sau gel. Curățarea feței se face cu mișcări ușoare, timp de 2 minute, pentru a nu brusca în vreun fel pielea. Începeți cu apă caldă, timp de 2 minute, și apoi terminați cu apă rece, tot timp de 2 minute. Apa caldă va elimina excesul de ulei și va crește circulația sângelui la suprafață, în timp ce apa rece va strânge porii. Această tehnică va hidrata pielea şi îi va reda luminozitatea specifică vârstei fragede.

Răsfăţ prin presopunctură şi alimentaţie organică, pe bază de fructe crude

Japonezele mai sunt recunoscute şi pentru ritualurile lente de răsfăț, minim 30 minute, dimineața și seara, care aduc tenului hidratare, netezire, strălucire și protecție UV. Ele folosesc zilnic perii moi cu care-și masează tenul activând microcirculația sanguină și oxigenarea pielii, își fac auto-masaj facial, și își presează punctele de pe față care activează qi-ul. Ochii obosiți, umflați și încercănați sunt stimulați prin presare în partea lor interioară, către nas. Pentru relaxarea generală a feței se presează mijlocul bărbiei. Alimentația este un alt factor important și este bazată pe legume și fructe crude (organice), peste, orez dar cel mai important ajutor îl constituie sucurile naturale în anumite combinații în funcție de necesarul de nutrienți al fiecăruia. Pe lângă alimentație, și sportul moderat practicat regulat ne ajută să avem un ten proaspăt, neted și tonic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel