De ce să punem boabe de cafea în șifonier?

Boabele de cafea împrospătează ţesăturile / Foto: Pexels
Boabele de cafea împrospătează ţesăturile / Foto: Pexels

Bunicile noastre puneau săpun parfumat, coji de portocală uscate sau crenguţe de lavandă în dulapul cu haine. Dar ştiaţi că se pot pune şi boabe de cafea? Chiar şi de orez! Acestea din urmă absorb umezeala din mobilierul de lemn.

Cine nu iubeşte mirosul de cafea proaspăt râşnită? O savurăm în fiecare dimineaţă fără să ştim că boabele din care se prepară pot face minuni și în casă. Un truc mai puţin cunoscut poate deveni obiceiul tău de acum încolo. Iată de ce se pun boabele de cafea în șifonier. Vei descoperi efectele imediat.

Dressingurile şi dulapurile de haine sunt, de regulă, închise iar spaţiul poate deveni, în timp, îmbâcsit. Hainele capătă un miros deranjant, a "aer închis" şi parcă uneori ne este jenă să ieşim în lume cu o haină de stofă sau o blană sintetică care "a prins" miros de şifonier neaerisit. Efectul balsamului de rufe, oricât ar fi bun, se duce în aproximativ o săptămână. De aceea este nevoie să apelăm şi la alte metode dacă vrem să avem hainele şi lenjeria fresh, ba chiar să miroasă a ceea ce iubim atât de mult la primele ore ale zilei - a cafea. Da, ai auzit bine, unele gospodine pun boabe de cafea în șifonier, un truc care ajută mai mult decât crezi.

Boabele de cafea elimină mirosurile neplăcute

Cafeaua elimină mirosurile neplăcute și este extrem de eficientă și sigură. Nefiind toxică, nu vei avea surpriza să te trezeşti cu alergii şi iritaţii pe piele atunci când îţi vei îmbrăca pijamaua preferată. Boabele de cafea au capacitatea să absoarbă umezeala și mirosul închis. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui boabe de cafea într-un bol sau un săculeț de pânză, pe care să îl așezi în dulap.

Orezul absoarbe umezeala

Nu doar cafeaua face minuni! Există multe alte soluții la care poți să apelezi pentru a elimina mirosurile neplăcute din șifonier sau dulapul de încălțăminte. Iar unul dintre ele presupune să adaugi orez într-un recipient pe care să-l așezi în spațiile unde umezeala este frecventă. Este nevoie de o cantitate mică de orez pentru a face ca mirosul neplăcut să dispară. Din când în când, orezul trebuie schimbat pentru a păstra prospețimea în spațiile închise.

Lavanda şi petalele de trandafir parfumează ţesăturile

Un odorizant simplu pentru dulapuri este reprezentat şi de diferite ierburi aromatice. Lavanda este una dintre cele mai cunoscute și recomandate, aceasta având proprietăți care țin moliile departe de hainele tale din fibre naturale. De asemenea, o crenguță de cimbru, rozmarin sau chiar petale de trandafir pot fi utilizate pentru a scăpa de mirosurile neplăcute.

Totodată, un truc folosit și știut de la bunicile noastre îl reprezintă așezarea în dulapuri și sertare a săpunurilor. Acest obicei este unul care funcționează de minune de sute de ani. Aerul din șifonier nu va mai fi deloc închis, ba din contră, săpunul va împrăștia un parfum plăcut, de curat, iar hainele tale vor lăsa senzaţia de proaspăt spălat pe piele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel