Cuvântul anului 2016 a fost stabilit

Crişan Andreescu / 07 dec 2016 / 11:11 Salveaza PDF Comentarii

Dictionary.com a anunţat că a fost ales cuvântul anului 2016. După ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, criza refugiaţilor şi alegerile prezidenţiale din SUA, a crescut şi numărul utilizatorilor din întreaga lume care au căutat pe internet sensul cuvântului "XENOFOBIA".

În fiecare an, echipa Dictionary.com caută un cuvânt care a înregistrat un trend ascendent pe parcursul anului. "Alegerea din acest an este cuvântul XENOFOBIA", a transmis Robert B. Reich, profesor universitar în California. Xenofobia, care reprezintă o atitudine de teamă, respingere și ură față de persoanele străine de grupul etnic din care face parte subiectul își are rădăcinile în două cuvinte greceşti: xénos, care înseamnă străin, și – phóbos (fobie) care înseamnă frică – panică.

Potrivit site-ului, cele mai multe căutări ale termenului xenofobie au avut loc în data de 24 iunie, cu o creştere de 938%, când termenul a fost căutat de sute de useri pe oră. Asta s-a întâmplat la o zi după ce Marea Britanie a votat, în urma referendumului cunoscut drept "Brexit", ieşirea din Uniunea Europeană.

[citeste si]

După acest moment, cel mai mare val de căutari are legătură cu cursa electorală pentru preşedinţia SUA. În 29 iunie, Preşedintele Barack Obama a ţinut un discurs în care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de discursul lui Donald Trump, folosind termenul "populism". Obama a insistat atunci că nu este un exemplu de populism, ci o dovadă de xenofobie.

De asemenea, pe 9 noiembrie, la o zi după alegerile prezidenţiale din Statele Unite, numărul căutărilor cu termenul "xenofobie" a fost mai mare. Reprezentanii Dictionary.com precizează că, cu toate că a fost ales cuvântul anului 2016, xenofobia nu trebuie celebrată, ci, mai degrabă, îndeamnă ca omenirea să reflecteze mai mult asupra evenimentelor din trecutul recent.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24