Cum "se va comporta" Alexa după ce Amazon o va dota cu inteligenţă artificială generativă

foto: Freepik
foto: Freepik

Alexa va funcționa cu GAI (Inteligență Artificială Generativă) și nu va mai avea voce robotică.

Amazon a dezvăluit miercuri că serviciul său de asistență virtuală, Alexa, va fi echipat cu inteligență artificială (AI) generativă. Această veste marchează intrarea gigantului din domeniul comerțului electronic și al cloud-ului în competiția pentru implementarea acestei tehnologii de ultimă oră, scrie aboutamazon.com.

Asistenții vocali, precum Alexa sau Siri (dezvoltat de Apple), sunt adesea considerați candidați ideali pentru integrarea programelor precum ChatGPT. Aceste programe au capacitatea de a interacționa cu oamenii folosind limbajul natural și de a genera diverse forme de conținut la cerere, conform informațiilor prezentate de Agerpres.

Prin intermediul AI generative, se anticipează că Alexa va putea compune mesaje pe care să le trimită unui contact sau să ofere rețete bazate pe ingredientele deținute de utilizator. Toate acestea pot fi realizate printr-o simplă comandă verbală din orice colț al casei.

"Va dura ceva timp pentru a integra aceste tehnologii în ecosistemul Alexa", a recunoscut Dave Limp, vicepreşedinte senior pentru dispozitive şi servicii la Amazon, în timpul unei prezentări la Washington.

Voce umanoidă

Datorită celei mai recente generaţii de AI, Alexa va putea în curând să renunţe la tonul său robotic şi să creeze o aparenţă de relaţie personală cu utilizatorii, în special informându-i despre obiceiurile lor sau despre echipele lor sportive preferate. "De exemplu, ai putea spune: Alexa, în fiecare dimineaţă la ora 08:00 porneşte cafetiera, deschide jaluzelele, redu luminile din birou şi difuzează ştirile de dimineaţă şi, iată, se creează o rutină", a explicat Limp pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel