Cum poate PSD să câștige alegerile din 2016

Numărul parlamentarilor care au votat împotriva guvernului a crescut, de la precedenta moțiune. Sondajele dau un avans de 7-8 procente liberalilor, care se află în Opoziție și nu ar avea de ce să scadă. Ce mai poate să anuleze șansele PNL de a da guvernul dorit de Klaus Iohannis?

Strategia folosită de PNL este marele risc pentru partid, la alegerile din 2016. În afară de câteva populisme care nu rezonează cu electoratul de dreapta, PNL n-a vehiculat decât o singură temă: obsesivul ”Jos Ponta”. Îndârjirea liderilor PNL poate fi ușor ridiculizată, în condițiile în care climatul social nu este nici pe departe la fel de otrăvit ca mesajele lansate zi de zi, ceas de ceas, împotriva ”demonului” de la Palatul Victoria.

 

PNL face greșeala PSD din 2014

Să admitem că majoritatea alegătorilor n-ar fi deranjați de această irosire de muniție. Ce te faci că, în 2016, alegerile nu vor fi despre Ponta? PNL riscă să pățească la fel ca PSD, la prezidențiale. Campania lui Victor Ponta a continuat lupta cu Traian Băsescu după ce dispăruse miza electorală. Președintele mai avea o lună până evacua,  pe cale naturală, palatul Cotroceni. Dacă Victor Ponta rezistă și ultimei moțiuni de cenzură, din primăvara anului 2016, nici măcar o victorie de palmares nu mai poate fi trecută în dreptul PNL.

Riscurile  debarcării guvernului

Cum ar putea Opoziția ca, la viitoarea moțiune, să ”întoarcă” 68 de parlamentari?  Doar dacă face un acord cu UNPR, care ar abandona Coaliția de guvernare. Un astfel de gest nu a fost făcut de oamenii generalului Oprea , în 2012. De ce ar face-o anul viitor? Ce șanse ar mai avea UNPR în alegeri?  Teoretic, doar o alianță electorală cu PNL i-ar mai permite UNPR-ului intrarea în Parlament, după o ipotetică ”trădare”, în 2016. Dar cum ar putea PNL să justifice , în 2016, o alianță electorală cu UNPR, partid de stânga? În condițiile în care guvernul care a rezistat patru ani, urmează să plece, natural,  în câteva luni de zile.

 

Băsescu aleargă după voturi, nu după Ponta

În vreme ce liderii PNL toacă mărunt o singură temă, adevăratul lor adversar, de pe partea Dreaptă, bifează, cu abilitatea bine-cunoscută, toate ocaziile de a capta alegători. Traian Băsescu, pe care l-am văzut speculând fără scrupule criza refugiaților,  aleargă după voturi, nu după Ponta. Nu va lua mult, dar ce va lua pleacă de la PNL-PDL. Și dacă înhață 7-8 la sută...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel