Cum îi strică Iulian Chifu șansele lui Traian Băsescu

Traian Băsescu nu mai are nevoie de adversari, îi sunt de ajuns consilierii. Despre Lăzăroiu nu mai trebuie amintit, a ajuns substantiv comun, ca adidasul, iar Iulian Chifu trage tare să-l ajungă din urmă. Folosind, evident, Facebook.

Postarea sa recentă, pe subiectul Băsescu-NATO, este, în esență, necesară și corectă. Poziția Cotrocenilor nici nu poate fi alta: nu s-a discutat, ne concentrăm pe subiectele zilei, nu anticipăm numiri în 2014 etc. Așa a făcut și Rasmussen, la vremea sa: a negat timp de doi ani orice speculație. Așa e piesa, ăsta e ritualul.

Atunci, ce a greșit Chifu? A exagerat, făcându-i mai mult rău decât bine patronului său. Nu i-a ajuns să nege, elegant, a simțit nevoia să dea o tură și prin politica locală, așa cum fac de regulă consilierii președintelui nostru, neutru, de-asupra partidelor și curat constituțional!

Întrebările presei privind posibila nominalizare a lui Băsescu la functia de secretar general sunt generate de partide, sugerează Chifu. ”Politică dâmboviţeană de nivel scăzut, cu vagi urme de politică de partid, care riscă să ne decredibilizeze ca ţară şi să ne afecteze obiective naţionale”.

Zi, să moară ”dujmanii” că-i așa? De ce nu l-a decredibilizat presa daneză pe Rasmussen? La ei nu era afectat interesul național? Abia semnalarea lui Chifu aduce subiectul pe teren politic, sugerând că ar exista adversari ai lui Băsescu, în România, care nu-i sprijină candidatura. Ceea ce e o prostie: oricât l-ar dușmăni pe Băsescu, personal, cine ar exprima o atare poziție, într-adevăr contrară interesului național?

Totuși, ca să fie sigur că îl bagă la apă pe Băsescu, Chifu face precizările necesare: principala preocupare a președintelui și a echipei sale de consilieri este lupta politică internă.

“Dacă Preşedintele pleca în 15 luni la NATO, nu mai însemna nimic în politica românească, deci construcţia legată de Fundaţia Mişcarea Populară şi interesul arătat de populaţie, respectiv susţinerea publică, ar fi inutile”, adaugă Iulian Chifu, pe FB.

Io-te mă, americanilor, cu ce se ocupă președintele nostru ”apolitic”: își face partid! Exact ce-i lipsea lui Băsescu:  confirmare retroactivă a reproșurilor din 2012 (alea de la referendumul ilegal, fraudat și  neconstituțional, pe care l-a câștigat cu 7,4 milioane de voturi împotrivă).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel