Cum elimini mirosul urât din frigider. Trucurile care funcționează

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să scapi de mirosul urât din frigider, ai la îndemână câteva trucuri și sfaturi utile. Iată ce ai de făcut.

Trebuie să fii atent în ceea ce privește depozitarea produselor în frigider. O dată la câteva zile, ar fi indicat să verifici toate produsele şi să te asiguri că sunt bune încă pentru consum, scrie cumsa.ro. Atenție la prezenţa bacteriilor şi mucegaiurilor periculoase în sertarele şi rafturile frigiderului. Fiecare sertar și raft din interiorul frigiderului trebuie să fie curăţat cu atenţie

Dacă ai un frigider care este echipat cu un compartiment pentru alimente uşor perisabile, trebuie să îl folosești pentru a depozita carnea sau produsele lactate. Compartimentul special al unor frigidere este gândit special pentru legume şi fructe, aşa că apelează la acesta pentru a le depozita separat de celelalte produse din frigider. În acest fel, fructele şi legumele se vor păstra proaspete şi nu vor prelua mirosurile de la celelalte alimente.

Pentru a menține un aer proaspăt în frigider, depozitează alimentele în recipiente care se închid ermetic. De asemenea, este important să ştergem rafturile şi sertarele unui frigider în fiecare săptămână, în timp ce igienizarea completă a frigiderului trebuie îndeplinită o dată la o lună. Dezinfectarea şi curăţarea constantă a frigiderului sunt metodele cele mai eficiente de a preveni şi de a elimina mirosurile neplăcute de la interior.

Vezi și: De ce să pui sare în cutia cu lapte, după ce o deschizi. Trucul lui Jamie Oliver

Trucuri eficiente

În cazul în care simţi un miros neplăcut atunci când deschizi frigiderul, poţi pune în frigider o tăviţă cu boabe de cafea, acestea având puterea de a prelua mirosul neplăcut şi de a îl face să dispară. Este important ca celelalte produse din frigider să fie depozitate în cutii închise ermetic, acestea putând prelua la rândul lor mirosul de cafea. Şi un pahar plin cu oţet ar putea avea acelaşi efect. De asemenea, cărbunele activ şi bicarbonatul de sodiu mai au proprietatea de a absorbi mirosurile neplăcute.

Vezi și: Plantele care te vor ajuta să scapi de mirosul urât din casă. Nu vei mai avea nevoie de odorizante

Cum să prăjeşti peştele FĂRĂ să miroasă în toată casa. Trucul pe care ar trebuie să-l ȘTII

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel