Crosul Universității Transilvania, sub umbrela Maratonului Internațional Brașov

Peste 800 de studenți sunt așteptați să ia startul la Crosul Universității Transilvania. Pentru a încuraja un stil sănătos de viață, brașovenii au acces gratuit la Cursele Populare și la Cursa Copiilor.

Crosul Universității Transilvania intră, în premieră, sub umbrela Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport și va alinia la start peste 800 de studenți pasionați de mișcare, anunță reprezentanții Smart Atletic, organizatori ai evenimentului.

Organizatorii competiției lucrează alături de comunitatea locală pentru a sprijini practicarea de cât mai mulți oameni a sportului și adoptarea unui stil de viață sănătos, trecerea Crosului Universității Transilvania sub umbrela Maratonului fiind un pas normal în strategia de a aduce alergarea cât mai aproape de tineri.

Susținere din partea autorităților locale

De asemenea, este încurajată mișcarea la orice vârstă și, astfel, brașovenii au acces gratuit la Cursele Populare și la Cursa Copiilor. Printre partenerii Maratonului Internațional Brașov se numără, astfel, Universitatea Transilvania și Inspectoratul Școlar al Județului Brașov, care sprijină desfășurarea Crosului dedicat studenților.

Anul acesta, la debut se află și Cursa de 2,5 km, necompetițională și necronometrată, gratuită pentru brașoveni și pentru participanții sub 18 ani. În plus, un nou partener al evenimentului va fi, în acest an, și clubul de tradiție ACS Corona Brașov, care va alinia la startul competiției o echipă ce va aduce un plus de culoare evenimentului.

8 categorii, în funcție de dificultate

Maratonul Internațional Brașov înseamnă două zile de spectacol, pe 19 și 20 mai, și o varietate de probe care satisfac orice nivel de pregătire:
* Maraton – 42 km,
* Semimaraton – 21 km,
* Cursă – 10,7 km,
* Cursa Populară – 5,7 km, caritabilă, necompetițională și necronometrată,
* Team Run – 4 x 10,7 km 

* Cursa Copiilor între 6 și 14 ani,
* Cursa de 2,5 km, necompetițională și necronometrată,
* Crosul Universității Transilvania, 2,5 km

Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom este un eveniment sportiv de masă, un prilej de sărbătoare pentru orașul gazdă, dar și de promovare și descoperire a obiectivelor turistice, culturale și gastronomice din România.

Două zile de spectacol

Organizatorii au pregătit două zile de spectacol, 19 și 20 mai, în care participanții și publicul se vor bucura din plin de atmosfera și surprizele unui eveniment de anvergură, acreditat din 2017 conform standardelor AIMS, cel mai important for
international din domeniu.

Înscrierile în competiție sunt deschise până în data de 15 mai, pe pagina noului site www.maratonulbrasov.ro

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel