Consilier de stat, despre degradarea statutului medicilor

Astăzi, la Adunarea Generală Extraordinară a Colegiului Medicilor din România, consilierul de stat Diana Păun a declarat că este nevoie de o repoziționare a profesiei medicale pe scara valorilor sociale. De asemenea, consilierul afirmă că piatra de temelie în acest demers este redobândirea încrederii în medici.

 

"Redarea demnităţii profesiei medicale presupune în egală măsură salarizare şi condiţii de muncă adecvate, oportunităţi de dezvoltare profesională şi respectul comunităţii. (...) Avem datoria de a oferi servicii medicale de calitate tuturor cetăţenilor iar acest lucru nu poate fi făcut decât prin redarea încrederii pacientului în medic şi în revalorizarea profesiei medicale. Succesul unui astfel de demers implică dialog şi sinergia tuturor factorilor implicaţi, de la factorii de decizie până la asociaţiile profesionale şi societatea civilă", a spus Diana Păun.

Potrivit Agerpres, consilierul de stat a mărturisit că performanţa unui sistem şi calitatea serviciilor depind de resursa umană şi disponibilitatea acesteia.

La rândul său, secretarul de stat Marius Ungureanu din Ministerul Sănătăţii a spus că sistemul sanitar din România se aseamănă unui "pacient subnutrit, cu multiple comorbidităţi".

"Medicina se schimbă, ştiinţa se schimbă. Cu toate acestea, ceea ce nu trebuie niciodată să se schimbe sunt lucrurile legate de conştiinţă, de dragostea pentru oameni, care trebuie să ne caracterizeze indiferent unde ne-am situa în sistemul acesta sanitar, fie că avem contact direct, nemijlocit cu pacientul, fie că suntem în instituţii în care, din păcate, nu avem aceleaşi satisfacţii pe care le aveţi şi dumneavoastră - să vedem cum pacientul nostru se însănătoşeşte pe măsură ce interacţionăm cu el, pe măsură ce îl tratăm", li s-a adresat Ungureanu medicilor la Adunarea CMR, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel