Ce trebuie să faci ca bradul de Crăciun să reziste mai mult. Trucuri simple și foarte eficiente

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

De Sărbători, ne dorim ca bradul natural să reziste cât mai mult fără să se scuture. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să te bucuri mult timp de el.

În primul rând, trebuie să alegi bradul cu atenţie atunci când îl cumperi. Scutură-l un pic şi vezi dacă din acesta cad ace. Dacă acesta este proaspăt tăiat, atunci doar câteva trebuie să cadă, aşa că mare atenţie la acest aspect. Atunci când îl scuturi şi cad multe ace, înseamnă că bradul este uscat deja şi ar trebui să îţi îndrepţi atenţia către altul.

Înainte să instalezi pomul de Crăciun, este foarte important să tai o mică bucăţică din baza trunchiului, de aproximativ 1-2 cm grosime. Acest lucru este necesar pentru că bradul să poată absorbi apă. Şi dacă tot am vorbit despre apă, trebuie să ştii că bradul trebuie pus în apă, asta dacă nu vrei să îl împodobeşti imediat după cumpărare. Un brad poate absorbi în primele 24 de ore aproximativ 2-3 litri de apă sau chiar mai multă.

Suportul în care pui bradul este iarăşi foarte important. Îţi recomandăm să găseşti unul în care poţi să pui apă şi cu o capacitate de 2-3 litri. Pentru a menţine bradul proaspăt, cheia este să îi pui apă proaspătă zilnic. Aproximativ 2-3 cm din trunchi trebuie să fie acoperit tot timpul de apă. Tocmai de aceea, trebuie să ştii cum să ajuţi bradul să reziste pe toată durata sărbătorilor.

Bradul va trebui pus într-un loc răcoros din casă. Ţine-l departe de sursele de căldură precum şemineele sau caloriferele. Mai mult, bradul trebuie ţinut departe şi de lumina soarelui sau dacă nu poţi face asta, asigură-te că draperiile sunt trase. Cât timp bradul va avea parte de apă în mod constant, ar trebui să reziste timp de câteva săptămâni.Şi instalaţia cu care îl decorezi este foarte importantă, aşa că îţi sugerăm să foloseşti becuri LED pentru că acestea nu generează căldură. 

Cum ferești bradul de... pisici

Ce ne recomandă medicii veterinari

În cabinetele veterinare sau în magazinele de specialitate există diverse soluții cu mirosuri care nu sunt pe placul pisicilor. Toate sunt însă de scurtă durată, spun medicii veterinari. Până la urmă, cel mai probabil, pisica va fi la fel de atrasă de brad și se va juca cu el.

”Întotdeauna ele sunt imprevizibile. Nu există o rețetă unanim acceptată. Asta este frumusețea creșterii pisicilor, nu neapărat să facă boacăne, dar să ne bucurăm împreună de anumite evenimente.”, a explicat Tache Epure, medic veterinar, potrivit PRO TV.

Care este explicația faptului că pisicile nu pot rezista tentației și năvălesc peste brad? Se pare că felinele sunt atrase de pomul de Crăciun pentru că acesta reprezintă o noutate în teritoriul lor, iar curiozitatea le face să îl analizeze mai bine. Încercările lor de a se juca cu bradul sunt mereu amuzante, tocmai din acest motiv proprietarii de pisici ar face bine să își păstreze calmul și să savureze momentul. Nu se vor mai simți așa supărați că pisica le-a dat din nou de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel