Ce se întâmplă dincolo de COVID-19. Dr. Craiu, AVERTISMENT: Vor marca traiectoria pe care evoluează starea de sănatate a copiilor

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează că părinții ar trebui să fie foarte atenți asupra a două aspecte în ceea ce privește sănătatea copiilor.

"În România, dincolo de COVID-19, avem și problemele noastre de toate zilele. Existente și anterior pandemiei, dar agravate în "Anul Holerei" (cum spunea Marquez...) Cele doua fenomene îngrijorătoare, ce vor marca traiectoria pe care evoluează starea de sănătate a copiilor noștri, sunt excesul ponderal și afectarea emoțională cu depresie și anxietate.

La cele ale sufletului nu mă pricep foarte bine dar le constat din ce in ce mai des la pacienții mei. Și mă simt îngrijorat și, oarecum, lipsit de mijloace de acțiune. Dar cu excesul ponderal este altă poveste. Putem face mult mai mult. Și vom face, noi echipa de la INSMC, cu sprijinul dumneavoastră al părinților și al altor specialiști, ceva memorabil. Astăzi vă recomand să parcurgeți această postare, foarte interesantă, a grupului entuziast de la "Sănatos de mic". Ar fi o idee excelentă să putem alege informat ce dăm de mâncare copiilor noștri. Putem alege să evităm cheltuirea banilor pe unele produse ce afectează grav sănătatea tuturor și în special a celor mici.", a scris medicul Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook, făcând referire la conceptul Nutri-Score, o etichetă care ar trebui să ne ajute să alegem alimente sănătoase.

In România, dincolo de COVID19, avem si problemele noastre de toate zilele. Existente si anterior pandemiei, dar...

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Vineri, 6 noiembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel