UPDATE: Ce i-a șoptit George Simion lui Nicușor Dan când a trecut pe lângă el la BNS. Principalele declarații / video

Foto: Florin Răvdan / DC News
Foto: Florin Răvdan / DC News

Cei doi candidați la alegerile prezidențiale au ajuns la Congresul Blocului Național Sindical.

Update:

Cei doi candidați la alegerile prezidențiale din România au susținut discursuri la Congresul BNS, în care și-au expus viziunile pentru țară, în cazul în care vor fi aleși. Primul a fost George Simion.

„Este foarte important să înțelegem mesajul domnului președinte Costin, suntem într-o perioadă de crize suprapuse. Suntem într-o perioadă foarte grea pentru țară,  în care trebuie să dăm dovadă de maturitate, chiar și noi, cei care acum învățăm anumite lucruri sau anumite domenii, trebuie să înțelegem situația în care ne aflăm, așa că, deși este o campanie complicată, grea, în care încercăm să fim cât mai mult prezenți alături de cetățenii indeciși până acum, și chiar dacă în România, pentru că avem exemple din Italia și din alte state, unde mișcarea sindicală este și de dreapta, și sunt convins că mulți nu vă mai confundați cu acel partid care trebuie să reprezinte muncitorii din această țară, dar care a făcut mult rău muncitorilor din această țară și a transformat românii în asistați social (...).

A spus contracandidatul meu că vreau să dau afară profesori, a mințit. Nu este o problemă cu profesorii, cu cadrele medicale, cu polițiștii, militarii și în general cu corpurile profesionale. Nu este o problemă cu funcționarii onești, muncitori. Problema este cu paraziții politici, cu membrii de partid care au înțesat România.

La începutul anului 2000 erau 800.000 de angajați în sectorul public. Acum, deși am avut două guverne care teoretic ar fi trebuit să fie aplecate către dialogul social, către mișcarea sindicală, lucrul acesta nu s-a văzut și nu s-a văzut nici ceea ce au promis, că vor reduce numărul de angajați în administrația locală și centrală. A depășit numărul de 1,3 milioane de angajați. Din oportunism politic, falia globalistă, progresistă, satanistă.

Sunt singurul candidat în această luptă care a fost de partea democrației, care a fost împotriva anulării abuzive a alegerilor, care nu are oameni cu uniforme care îl ghidonează din spate. Sistemul Coldea a lucrat și asupra organizației dvs și ați fost o victimă ca mulți alți antreprenori din țara noastră. Nimeni din această sală nu își dorește să ajungem la vocea poporului iarăși, să ajungem la alegeri anticipate.

Există o majoritate a populației care nu se mai lasă influențată de televiziunile sistemului și care vrea altceva pentru țara noastră. Sunt multe de spus, 5 mld de dolari pentru industria militară americană nu ar trebui alocate dacă nu există o lege a offset-ului și dacă nu producem măcar o parte din acele echipamente aici, în țara noastră. Consilierul prezidențial care a semnat pentru așa ceva nu o să se găsească în echipa viitoare dacă eu voi fi la Cotroceni, nu garantez pentru alții“, a spus George Simion, candidatul AUR la prezidențiale.

„Dialogul social a fost în suferință. Pot să vă promit că dacă voi fi președinte voi avea un dialog cu dvs și cred că viața mea publică de 20 de ani încoace a dovedit faptul că sunt un om de dialog.

Trebuie să avem economie. Putem să vorbim foarte multe lucruri, să promitem multe, ceea ce ne deosebește este aventura – România nu își permite o aventură în momentul acesta, nu își permite să vorbească acum de alegeri anticipate, nu își permite să vorbească de Georgescu – premier, de naționalizare. România are nevoie să fie ancorată în economia europeană, în cea globală. Statul român trebuie să sprijine agricultura românească, să facă România competitivă pe piața globală, să stimuleze AI, de exemplu, pentru că acolo va fi bătălia.

Este o uriașă corupție în România și votul o dovedește. Nu s-au luat destui bani europeni, e o uriașă evaziune fiscală care afectează capitalul românesc, firmele românești, da. În România sunt companii de stat la care managementul este plin de politruci. Se cheltuiește enorm, statul aruncă cu bani și de acolo vine inflația, și de acolo vine factura pentru români. Toate astea se întâmplă și trebuie corectate, dar într-un mod înțelept, nu cum ne arată indicatorii, și bursa, și cursul leului, încrederea investitorilor față de ce poate să fie România peste două săptămâni.

În România este corupție, am avut o clasă politică care și-a bătut joc de cetățeni, numai că răspuns la această situație de fapt nu trebuie să fie ura care dezbină societatea. Răspunsul trebuie să fie justiția care să îi pedepseacă pe cei care au greșit față de români. Acesta este răspunsul unei societăți democratice și ancorate în Europa“, a precizat Nicușor Dan.

CITEȘTE ȘI                   -                  O instanță de la Chișinău, decizie de ultimă oră despre George Simion

Știrea inițială:

Primul care și-a făcut apariția a fost Nicușor Dan, care a făcut câteva declarații jurnaliștilor prezenți la fața locului. La un moment dat a ajuns și George Simion, care a trecut razant pe lângă contracandidatul său și i-a spus: „Hai, Nicușor!“.

În timpul discursului susținut de președintele BNS, Dumitru Costin, George Simion și-a notat foarte multe informații în agendă, în timp ce Nicușor Dan a stat și a ascultat. De asemenea, candidatul AUR și-a pietrecut mult timp pe telefon.

Miercuri, 7 mai 2025, are loc cel de-al 13-lea Congres al Blocului Național Sindical, la Palatul Parlamentului, în Sala C.A. Rosetti. Evenimentul reunește peste 500 de delegați și invitați, reprezentanți ai organizațiilor sindicale membre ale BNS, dar și ai instituțiilor publice și organizațiilor naționale și internaționale cu care BNS colaborează în calitatea sa de partener social reprezentativ.

Aflat într-un moment-cheie pentru mișcarea sindicală din România, Congresul va fi atât un exercițiu de evaluare a activității din ultimii patru ani, cât și o oportunitate de a contura direcțiile strategice pentru perioada 2025–2029.

George Simion a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale de pe 4 mai 2025, după ce a obținut aproape 41% din voturile exprimate. Pe locul 2 s-a clasat Nicușor Dan, candidat independent, care a obținut 20,99%.

CITEȘTE ȘI                  -                    Simion: Georgescu, o variantă de premier. Sau... alegerile anticipate. A spus și cum a participat la „viitorul om politic Nicușor Dan”

Foto: Florin Răvdan / DC News

Foto: Florin Răvdan / DC News

Foto: Florin Răvdan / DC News

Foto: Florin Răvdan / DC News

Foto: Florin Răvdan / DC News

Cei doi se vor confrunta în finala prezidențială de pe 18 mai 2025.

Votarea în străinătate se va desfășura tot pe parcursul a trei zile: vineri, 16 mai, între orele 7:00 - 21:00 (ora locală); sâmbătă, 17 mai, între orele 7:00 - 21:00 (ora locală); duminică, 18 mai, între orele 7:00 (ora locală) - 21:00 (ora locală sau ora locală a României, după caz).

La data de 22 mai, BEC va înainta către Curtea Constituțională procesul-verbal, împreună cu procesele-verbale de constatare și centralizare a rezultatelor votării.

După primirea dosarului de la Biroul Electoral Central și soluționarea cererilor de anulare a alegerilor pentru fraudă electorală, Curtea Constituțională va valida rezultatul alegerilor și se va publica în Monitorul Oficial.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]
pixel