Fondatorul Telegram acuză un stat occidental de ingerință în alegerile prezidențiale din România

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Fondatorul aplicației Telegram susține că a refuzat o solicitare venită din partea unui guvern occidental de a bloca pozițiile conservatoare din România înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale.

Fondatorul aplicației de mesagerie Telegram a declarat duminică, 18 mai, că a refuzat o solicitare din partea unui guvern occidental – fără a-l numi, dar a lăsat să se înțeleagă că ar putea fi Franța – de a reduce la tăcere vocile conservatoare din România, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, potrivit Reuters.

„Un guvern din Europa de Vest a contactat Telegram, solicitându-ne să cenzurăm vocile conservatoare din România înaintea alegerilor prezidențiale de astăzi. Am respins ferm această cerere”, a scris fondatorul Pavel Durov pe Telegram.

„Telegram nu va restricționa libertățile utilizatorilor români și nu le va bloca canalele politice”, a adăugat Durov, însoțindu-și postarea de un emoji cu o baghetă – posibil un indiciu către Franța.

„Nu poți 'apăra democrația' distrugând democrația. Nu poți 'combate interferențele electorale' prin interferență în alegeri. Fie ai libertate de exprimare și alegeri corecte – fie nu ai. Iar poporul român merită ambele”, a mai scris el.

Reacție imediată din partea Franței

 

Într-o postare pe X, însoțită de o captură de ecran a mesajului lui Durov, Ministerul francez de Externe a negat orice implicare a Franței.

„Afirmații complet nefondate circulă pe Telegram și Twitter (X) privind o presupusă interferență franceză în alegerile prezidențiale din România”, a transmis ministerul.

„Franța respinge categoric aceste acuzații și face apel la toți să dea dovadă de responsabilitate și respect față de democrația românească”, a adăugat acesta.

Durov, care s-a născut în Rusia și locuiește în Dubai, a fost reținut anul trecut în Franța în cadrul unei anchete privind infracțiuni legate de pornografie infantilă, trafic de droguri și tranzacții frauduloase asociate aplicației. În martie, Durov – care a negat orice implicare – s-a întors în Dubai.

În seara zilei de duminică, și Alexander Dughin, ideologul lui Putin, a lansat acuzații similare. Citește mai mult aici: Alexander Dughin, ideologul lui Putin, reacție după alegerile din România. Apel la „o revoluție la scară largă”

Cetățenii români au votat duminică în turul doi al alegerilor prezidențiale, care i-a opus pe candidatul AUR, George Simion, și candidatul independent, Nicușor Dan. Nicușor Dan a obținut primul loc în preferințele alegătorilor, cu 53,60% din voturi, în timp ce George Simion a fost votat de 46,40% dintre români.

Citește și: Victoria lui Nicușor Dan. Ce nu au văzut oamenii din stradă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]
pixel