EXCLUSIV  Ce a spus Pippidi despre retragerea lui Ponta

Daciana Sârbu și Victor Ponta votează
Daciana Sârbu și Victor Ponta votează

Analistul politic Alina Mungiu-Pippidi a spus dacă este bine sau nu că Victor Ponta a făcut un pas în spate după eșecul de la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Victor Ponta este un om mai tânăr și cu calități intelectuale, drept pentru care sunt convinsă că se va descurca. Caracterul pe care l-a arătat în politică în ultimii ani justifică această plecare a sa. Chiar dacă nimeni în politica românească n-are caracter și rareori se plătește acest lucru, el pur și simplu a reușit să deruteze lumea, a făcut un balans între toate taberele încât a reușit să-și facă propria sa poziție imposibilă.

Îl felicit că s-a retras și e un lucru bun și nu mă îndoiesc că dacă merge în sectorul privat sau ceva de acest gen e un om care se va descurca, fiindcă el resurse intelectuale are”, a transmis Mungiu-Pippidi, la DC NEWS.

Politica este despre încredere

„Politica este despre încredere, domnul Ponta nu cred că are încrederea absolut nimănui. El a crezut că poate să-și lase propria lui tabără, să câștige încrederea celeilalte, dar iată că acest joc nu a mers și a căzut între cele două tabere.

Deci nu văd unde o să-și inventeze o tabără a lui, îmi pare rău să spun. Partidul lui era în iunie pe locul 1 la traseiști, deci a făcut un partid numai din oameni luați dintr-o parte și alta. Ei, acesta nu este un grup care să reziste și așa era și ALDE”, a conchis politologul.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel