Cazul fetei incendiate la Dârvari-criminalul a avut mai mulți complici

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Tragedia din Dârvari nu se producea dacă criminalul care a incendiat o fată nu ar fi avut mai mulți complici. 

Drama fetei incendiate în Dârvari adună multe dintre necazurile cu care se confruntă toți românii, lasați fără protecție chiar de către statul care trebuie să-i apere.

De exemplu, când ai reclamat un vecin care făcea scandal dădea o petrecere în stradă, și în loc să-i potolească mascații, au venit scandalagii peste tine cu amenințări, cu pietre în geam sau, mai grav, cu avocați? Poate că în marile orașe, de gura presei, mai apar doi-trei polițiști să-i roage frumos pe gangsteri să dea muzica mai încet, dar în micile târguri, oare cine face legea?

În Dârvari, un dement cu cinci crime la activ află că minora cu care chat-uia pe net l-a reclamat pentru viol. De la cine? De ce? Fie i se comunica acuzația în celulă, dacă existau indicii că fata spune adevărul, fie nu ar fi trebuit să afle deloc de această acuzație.

Ori, ca la noi, s-a mers cu jumătăți de măsură: fata a fost internată (de, noi închidem victima, nu agresorul) într-un centru pentru minori, criminalul a fost informat și lăsat în libertate. Amenințările trimise fetei pe Facebook sunt ignorate: doar nu i-a dat în cap, a scris și omul câteva vorbe pe Facebook, n-a omorât-o, și-or fi spus ”oamenii legii”.

Vă mai amintiți tragedia din Parcul Tei, când un copil lăsat nesupravegheat de bunică a fugit pe un teren viran unde fost sfâșiat de câini? Bunica fetei din Drobeta se duce la centrul de asistență socială și o ia acasă, pe proprie răspundere, lăsând-o apoi în grija fratelui...mai mic. Tatăl era prieten cu agresorul, fata cunoscându-l prin intermediul acestuia. Ce șanse avea să scape? Una singură. Ca în loc de viol să-l fi acuzat pe dement de corupție.

Vă mai amintiți cu câtă ferocitate se băteau procurorii cu eliberarea condiționată, în cazul Becali, să zicem? Să nu cumva să iasă cu o zi mai devreme din pușcărie. Pe asasin l-au scos din închisoare mai devreme cu o viață, n-am auzit să facă recurs, să avertizeze presa că fuge monstrul din arest, să-și pună banderolă albă cei din asociațiile magistraților.

Probabil că violența, omorurile, clanurile mafiote nu deranjează lumea, pe la noi. Întrebați-vă câți au ieșit în stradă pentru funcția Laurei Codruța Kovesi, câți pentru salvarea Alexandrei Măceșanu sau Luizei Melencu? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel