Cauzele durerilor de cap: Mersul la coafor, vorbitul la telefon, tusea sau duşurile prea dese

Dureri de cap
Dureri de cap

Atunci când ai o durere de cap, tentația este să iei calmante. Dar să cunoști cauza te poate ajuta la reducerea durerii și chiar la prevenirea acesteia, scrie

Giles Erlington, neurolog, susține că în toate durerile de cap, inclusiv migrene, explicația este aceeași: un circuit electric din spatele creierului este declanșat incorect, generând durere. Rareori o durere de cap este semnul unei tumori pe creier, dar este important să consulți un medic dacă durerea este bruscă și severă, însoțită de febră, amețeală sau pierderi de memorie.

Cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap sunt mersul la coafor, deoarece gâtul stă într-o poziție nefirească, susținerea telefonului între umăr și ureche, statul pe un scaun fără spătar, tusea, deoarece presiunea cauzată apasă pe creier, și chiar alergatul, care face ca vasele de sânge din creier să se umfle.

Alte cauze ale durerilor de cap sunt stresul, sandvișurile cu șuncă, deoarece conțin ingrediente care măresc fluxul de sânge în creier, părul prins prea strâns, dușurile fierbinți care modifică brusc temperatura corpului.

Printre cauzele durerilor de cap se mai numără și sexul, deoarece migrenele apar în timpul orgasmului, fumatul, lipsa somnului și temperaturile ridicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel