În Catalunia (Spania) se scurtează orele de muncă prin reducerea pauzelor angajaților

Bogdan Bolojan / 17 iul 2017 / 19:36 Salveaza PDF Comentarii

Catalunia a luat decizia de a scurta programul de muncă prin reducerea pauzelor angajaților. În prezent, în regiunea din Spania existau pauze de masă lungi chiar și de trei ore.

Luni, o alianță de 110 companii, sindicate, grupuri educaționale și activiști sociali au semnat un pact de reformă a programului de lucru, care are drept scop să facă ziua de lucru mai scurtă, mai flexibilă și mai compactă.

Muncitorii din Spania tind să-și înceapă ziua în jurul orei 9:00, să facă o pauză cafea la mijlocul dimineții și apoi să lucreze până la ora 14:00. Pauza de prânz durează două sau trei ore, după care se reîntorc la serviciu până la ora 20:00 sau mai târziu.

O astfel de terminare a muncii atât de târzie înseamnă că cina nu este servită înainte de ora 21:00. După orele petrecute în fața televizorului, oamenii ajung să se culce după miezul nopții.

Fabian Mohedano, purtător de cuvânt al Reforma Horària, grupul din spatele pactului, a declarat că ziua de lucru lungă și disociată afectează bunăstarea oamenilor și viața familială.

"Analiza este foarte simplă", a spus el. "Avem o problemă cu orele de lucru, care au un impact direct asupra sănătății noastre," a spus Mohedano, relatează The Guardian. 

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
Scarlett Johansson, un nou single

George Mihail Pârvan / 20 apr, 21:22

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.11