Cine sunt ziariștii cu prioritate la vaccinarea anti-COVID

Pe platforma oficială de comunicare privind vaccinarea anti-COVID a fost publicată lista priorităților. Campania se va desfășura în trei etape, primii urmând a fi vaccinați medicii și asistenții.

În etapa a doua vor avea acces la vaccin persoanele din grupurile de risc (peste 65 de ani, comorbidități ), dar și lucrători  care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. 

Printre aceștia funcționarii din instituțiile cu rol cheie (guvern, Apărare, Interne etc), angajații serviciilor publice, cei din industria energetică, comunicații, transporturi, alimentație, salubritate.

De asemenea, strategia Guvernului stabilește că în faza a doua se pot vaccina preoții, dar și jurnaliștii.

Mai precis HG-ul stabilește că va primi vaccin în faza a doua a campaniei ”Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale)”.

Cred că exemplu ales este greșit. În unitățile medicale nu ar trebui să intre reporteri, decât în calitate de pacienți, sau în costume de protecție, astfel încât să nu fie în pericol nici bolnavii, nici ziariștii.

Dacă ne referim la activitățile cu risc de expunere pentru presă, atunci ar trebui vaccinați cu prioritate reporterii de la guvern. Patru-cinci miniștri plus prefectul Capitalei au avut COVID, ceea ce arată că în Palatul Victoria e mai periculos decât în spitale (încă nu s-a infectat un sfert din personalul medical). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel