EXCLUSIV  Când faza lungă face diferența dintre viață și moarte. Titi Aur: "Cu-adevărat se cheamă că ai pile la Dumnezeu!"

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată cât de mult contează faza lungă în condiții de vizibilitate redusă!

După vizionarea unui clip în cadrul emisiunii "De ce conducem" în care un autoturism s-a angajat într-o depășire riscantă, la limită, pe timp de ceață, instructorul de conducere defensivă Titi Aur a comentat:

"Aici, diferența între accident foarte grav cu mulți răniți și o fază de trafic a făcut-o doar șansa, norocul. De ce? Pentru că Duster-ul s-a băgat într-o depășire într-un loc cu vizibilitate mică, a surprins practic mașina care venea din față care se vede foarte târziu și pentru că are niște faruri foarte "chioare". Pentru că are farurile aprinse dar nu-mi dau seama dacă-i doar pe poziție sau e fază scurtă aprinsă.

Am mai spus-o și o spun iar: când ai vizibilitate mică, când e ceață ziua, când îți bate soarele din spate aprinde faza lungă. Pentru că nu-l poți orbi pe ăla din față. Da, noaptea îl orbești, dar pe ceață sau când îți bate soarele din spate aprinde faza lungă! Dacă ești doar pe poziție sau dacă ai chiar faza scurtă îți asumi, ca  în clip, o depășire riscantă care putea să iasă rău de tot și doar șansa a făcut să scape. Dacă era accident Duster-ul era, clar, vinovatul, dar și mașina din față nu-mi dau seama dacă are farurile aprinse sau doar poziția aprinsă.

Mă certa cineva într-un comentariu, legat de poziția aprinsă... "păi cum să nu vezi? Vezi mașina!" Despre asta e vorba! Că nu ne mai uităm decât după faruri acum, nu ne mai uităm după culoarea mașinii. Cum să nu vezi mașina? Da, mașina o vezi, dar o vezi trei secunde mai târziu, n-am spus că n-o vezi! Aici, în clip, e un pic vinovat cel cu duba pentru că are faruri slabe și Duster-ul care și-a asumat riscant o depășire. Legat de cel care a comentat "Când ai pile la Dumnezeu"... foarte corect! Adevărat că ai pile la Dumnezeu! Mi se pare un comentariu just" a conchis Titi Aur.

Emisiunea în format integral, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel