Budăi, ANUNȚUL serii despre PENSII: Joi de dimineață deschidem conturile. Oamenii să fie liniștiți, problema e rezolvată

Marius Budăi a făcut un anunț despre pensii.

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a declarat în emisiunea "Dosar de politician" moderată de Silviu Mănăstire, de la B1 TV, că pachetul social prin care vor fi crescute pensiile, salariile și alocațiile nu au scopul de a-i îmbogăți pe unii români, ci acționează ca un scut în fața valului de scumpiri:

"Acum poate ne înțelege cineva și pe noi, cei de la PSD, când am susținut extrem de tare pachetul social la crearea acestei coaliții de guvernare și le mulțumesc public colegilor liberali că au susținut pachetul social ca o minimă protecție pentru cetățenii cei mai dezavantajați. Să nu își închipuie cineva că acei 10% sau 200 de lei la pensia minimă sau cei 1.200 de lei pentru pensiile până în 1.600 sau a 13-a indemnizație pentru dizabilități sau alocațiile îi vor îmbogăți peste noapte pe oameni", a declarat Marius Budăi.

Mai mult, Marius Budăi a mulțumit partenerilor din Coaliție că au fost de acord cu pachetul social.

"Nu este un câștig, este un scut împotriva acestui val de scumpiri. Tot ce noi calculam și spuneam înainte de semnarea protocolului pentru crearea coaliției, iată că se dovedește. Este o chestiune care să apere puterea de cumpărare nu să o crească. Primele documente extrem de importante a fost ordinul comun pentru plafonarea prețului la energie și rectificarea bugetară.

Odată cu rectificarea s-au rezolvat aceste probleme. Am pregătit toate documentele pentru ca joi de dimineață, să deschidem conturile. Oamenii să fie liniștiți că problema este rezolvată", a mai spus el.

Turcan: "Nu mai sunt bani de pensii"

”Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău şi-ti spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre in postările de pe Facebook” acuză ea. 

”Momentul acesta este o rușine pentru PNL şi cred că Preşedintele PNL ar trebui să-şi depună demisia, împreuna cu echipa de negociere!” conchide Raluca Turcan într-un mesaj pe un grup intern al PNL. 

PENSII și SALARII mai mari din 2022. Bogdan Chirieac, întrebare-cheie. ”La un moment dat, începi să plătești”

Aleșii ne promit multe. Ba condiții mai bune de viață, ba pensii mai mari, salarii mai mari, alocații. Cât de reale sunt totuși aceste promisiuni a fost întrebat Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus. Vor ajunge românii să-și vadă ceva realizat sau se vor alege din nou doar cu vorbe goale? Analistul politic susține că cel mai probabil majorările vor fi, nu aceasta este problema, întrebarea esențială este de unde se vor lua acești bani.

"De majorat, da, se va majora, problema este de unde vor fi bani. Este foarte ușor când ești acolo sus să dai, că nu dai de la tine. Eu nu știu cum se pot crește și pensiile, și salariile. Ele se pot susține pe o creștere economică robustă, fără asta nu ai de unde, mai ales că, așa cum susțin și specialiștii, suntem în procedură de deficit bugetar, e un interval de timp în care să ajungi la 3% deficit. Noi am avut anul trecut aproape 10% deficit, anul ăsta domnul Cîțu ne-a spus că normal ar trebui să închidă pe 7% din deficit, banii ăia se iau din împrumut. Este un împrumut pe care, la un moment dat, începi să îl plătești, deci promisiunile se fac foarte ușor. De unde dai banii pentru salarii și pensii mai mari? Oricum, ar fi primul Guvern al României care s-ar ține de promisiune.", a declarat Bogdan Chirieac.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel