Boris Johnson, discurs FULMINANT: Vrem să devenim lideri mondiali

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În cadrul unui discurs ținut azi dimineață, Boris Johnson și-a exprimat încrederea că Marea Britanie va deveni lider mondial. Iată ce a vizat acesta.

Fiecare casă din Marea Britanie va fi alimentată cu energie electrică de la fermele eoliene offshore în decurs de un deceniu, a precizat Boris Johnson în discursul său de azi dimineață. Acesta a promis că va "reconstrui mai ecologic" platformele eoliene, sponsorizând cu 160 de milioane de lire sterline modernizarea porturilor și fabricilor pentru construirea de turbine. Planul își propune să creeze 2.000 de locuri de muncă în construcții și să sprijine încă 60.000 în domenii conexe.

Marea Britanie, lider mondial al energiei eoliene

Premierul a spus că Marea Britanie va deveni „liderul mondial în domeniul energiei eoliene curate”. Acesta a mai precizat: "Ceainicul, mașina de spălat, aragazul, încălzirea, vehiculul electric, toate acestea își vor obține energia curată și fără afectarea mediului, din briza care suflă în jurul acestor insule".

Discursul lui Johnson vine după ce, la un summit al ONU privind biodiversitatea de la New York, acesta și-a luat angajamentul de a proteja 30% din terenurile naturale britanice, ca „impuls pentru biodiversitate”. Johnson a mai spus că guvernul își crește obiectivul pentru capacitatea eoliană offshore până în 2030, de la 30 gigawatti la 40 gigawatti.

Revoluție industrială ecologică

Dorința lui Boris Johnson reprezintă prima etapă a unui plan de 10 puncte al unei „revoluții industriale ecologice”, punctul 10 menționând „accelerarea ca emisiile nete să fie zero până în 2050”, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel