Baniciu, Bertzi, Vintilă, Minculescu-superconcert în memoria lui Florian Pittiș

pittiș
pittiș

Duminică, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), are loc un concert extraordinar, organizat din inițiativa Primăriei Sectorului 3.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

Florian Pittiș este omagiat de prietenii și de colegii săi de scenă, care îl iubesc încă și îl apreciază pentru contribuția sa la muzica folk românească. Onomastica artistului este sărbătorită de apropiații săi, personalități muzicale românești remarcabile. Printre aceștia, se numără Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vladi Cnejevici, Marius Bațu și Teo Boar, care vor reconstitui o trupă legendară de folk – Pasărea Colibri. La același eveniment, vor fi prezenți și alți artiști, precum Ducu Bertzi, Mihai Neniță, Zoia Alecu, dar și Cristi Minculescu, foarte bun prieten cu Florian Pittiș.Începând cu ora 19.00, toți cei doritori să participe la evenimentul dedicat artistului folk în Duminica Floriilor vor asista la un spectacol de muzică și poezie pentru amintirea lui ”Moțu` Pittiș”. Concertul are loc în zona de acces în parc de la intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății, iar accesul publicului la eveniment se face gratuit.

Despre eveniment, Mircea Baniciu a declarat, pentru BestMusic: ”Cred că vom avea ocazia, în sfârșit, să cântăm într-un concert dedicat lui (Florian Pittiș - n. n.). S-a discutat de multe ori despre un astfel de proiect; din păcate, din diverse motive, nu a prins viață. Mă bucur că, în sfârșit, se întâmplă. Vom fi pe scenă o mână de artiști, cei care, de-a lungul timpului, au avut proiecte cu Florian Pittiș. Mă bucur, pentru că o astfel de reuniune se întâmplă rar.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel