Bacteria "mâncătoare de carne" atacă. Două decese

Două decese în Texas din cauza bacteriei "mâncătoare de carne"
Două decese în Texas din cauza bacteriei "mâncătoare de carne"

Așa numita bacterie "mâncătoare de carne" a provocat până acum două decese în Texas în urma uraganului Harvey. Cel mai recent caz este al unui bărbat în vârstă de 31 de ani care a ajutat la repararea caselor în localitatea Galveston, din statul american Texas, după trecerea uraganului Harvey.

Americanul a decedat în urma unei infecții rare cauzate de o bacterie cunoscută în mod comun sub numele de bacteria "mâncătoare de carne", informează miercuri New York Times, citând un anunț al autorităților sanitare.

Bărbatul s-a prezentat la spital la 10 octombrie cu o infecție gravă la brațul stâng, au indicat reprezentanții Departamentului districtual de sănătate din Galveston în cadrul unui comunicat emis luni. Pacientul a fost informat că suferă de fasceită necrozantă, o infecție bacteriană care poate distruge țesuturile moi. El a decedat la 16 octombrie.

Rudele care au vorbit la posturile locale de știri l-au identificat drept Josue Zurita, un om cu o mulțime de prieteni în Galveston care îl iubesc, după cum a declarat pentru postul KHOU Brenda Avalos, verișoara soției lui.

Aceasta a fost cea de-a doua persoană care a decedat din cauza acestei infecții de la trecerea uraganului Harvey prin statul Texas, în luna august, fenomen natural care a provocat inundații în zonele rezidențiale și a lăsat în urmă 75 de morți.

Este foarte posibil ca această persoană să se fi infectat când bacteria (apărută) în urma inundațiilor produse de Harvey a pătruns în corpul său printr-o rană sau o tăietură, a explicat doctor Philip Keiser, specialist în boli infecțioase la Autoritatea sanitară din Galveston.

În luna septembrie, Nancy Reed, în vârstă de 77 de ani, și-a pierdut viața din cauza fasceitei necrozante, după ce a căzut într-o casă inundată situată în comunitatea Kingwood din Houston și și-a rupt mâna. Bacteria a pătruns în corpul său prin rănile deschise, a specificat medicul legist din districtul Harris, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel