Avertismentul unui medic: NU luați așa ceva dacă tușiți sau aveți nasul înfundat

Otilia Ţigănaş, medic de familie cu experienţă şi dedicat profesiei cu adevărat, dar şi scriitoare de succes, a dat un sfat tuturor oamenilor care se reped să ia antibiotice doar pentru că tușesc sau au probleme cu nasul.

"Pentru aceia care n-ati ajuns la medic, care sunteti raciti in prima faza si ezitati daca sa luati antibiotic, sa stiti ca tusea, nasul care curge, nasul infundat sunt tipice virozei si NU au nevoie de antibiotic.

"Rosul in gat" ala clasic, rarisim azi, adica streptococul betahemolitic care mai necesita - uneori - antibiotic, NU DA TUSE SI NICI NAS INFUNDAT.

Recapitulam. La un nas care curge, febra, tuse, stranut, dureri de cap, dureri muscuare, in primele 2-3 zile nu trebuie antibiotic fiindca antibioticul nu ucide virusurile!!

PS. nu doar ca-i inutil si ca nu ucide virusurile - antibioticul -, dar mai si incurca, obligand corpul sa se zbata sa-l elimine, ca pe orice otrava, in loc sa se ocupe linistit sa produca anticorpi!

PROPRIII ANTICORPI SUNT SINGURII CARE VINDECA!!! Iar propriii, aici, se scrie cu 3 i", a scris Otilia Țigănaș pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel