Australian Open: Grigor Dimitrov, ELIMINAT. Surpriza zilei la masculin

 Tenismanul britanic Kyle Edmund, ocupantul locului 49 în clasamentul ATP, a produs surpriza sferturilor de finală ale Openului Australiei, eliminându-l pe bulgarul Grigor Dimitrov, favoritul numărul 3, în faţa căruia s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-3, 6-4, într-o partidă disputată marţi la Melbourne. 

În absenţa lui Andy Murray, finalist la cinci ediţii ale Australian Open şi care a declarat forfait anul acesta după o operaţie la şold, nimeni nu miza pe prezenţa unui britanic în cea de-a doua săptămână a competiţiei de la antipozi şi, cu atât mai puţin, în semifinale, însă Edmund a dejucat toate pronosticurile. 

Victoria înregistrată în primul tur, în faţa sud-africanului Kevin Anderson, numărul 12 mondial şi finalist anul trecut la US Open, a fost cea care i-a deschis un tablou favorabil lui Kyle Edmund, care nu a mai întâlnit niciun jucător din top 50 ATP până la duelul cu Dimitrov. 

Performanțe modeste 

Jucătorul britanic, în vârstă de 23 ani, născut în Africa de Sud şi care locuieşte în Bahamas, reuşise până acum doar o calificare în optimile de finală (la US Open 2016), în 13 participări la turnee de Mare Şlem. 

El este primul reprezentant al Marii Britanii, în afara lui Andy Murray, care atinge semifinalele Openului Australiei în ultimii 40 de ani. 

Kyle Edmund va avea o misiune extrem de dificilă în semifinale, urmând să-l înfrunte pe câştigătorul partidei dintre spaniolul Rafael Nadal, numărul unu mondial, şi croatul Marin Cilic (nr.6), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel