Asiguratorul independent CertAsig a terminat 2013 în creștere cu 21% și anunță planuri ambițioase pentru 2014

Strategia companiei, de a se adresa exclusiv segmentului corporate și de a se axa pe produse specializate de asigurări, cum ar fi asigurările de garanții, asigurari de bunuri si cele dedicate domeniilor ingineresti, răspunderi civile și asigurări maritime, a generat o creștere substanțială pentru al 4-lea an consecutiv.

CertAsig, una dintre puținele companii independente de asigurări din România, a reușit în 2013 o creștere a primelor brute subscrise de 21%, performanță cu mult peste media industriei de asigurări. Compania a atins un nivel al primelor brute subscrise de 12 milioane de Euro in 2013, față de 9.9 milioane în 2012.

Deşi piaţa asigurărilor în România continuă să stagneze, CertAsig şi-a continuat trendul ascendent, fiind printre asiguratorii care au reușit creșteri constante în ultimii 4 ani.

Această performanţă, mult peste media pieţei estimată la aproximativ 2%, se datorează în principal colaborării cu brokerii parteneri, precum şi concentrării sporite acordate produselor specializate.

Axată exclusiv pe asigurările destinate segmentului corporate, CertAsig a dezvoltat un portofoliu echilibrat, punând accentul pe clase de asigurare specializate: garanții contractuale, răspunderi civile și asigurări maritime, asigurari de bunuri si cele dedicate domeniilor ingineresti

CertAsig a plătit în 2013 daune în valoare totală de 4.050.000 Euro, față de 6.350.000 Euro în anul anterior (în 2012, Certasig a plătit cea mai mare daună din industria asigurărilor din România, pentru o polită de tip „ Property”).

CertAsig este o companie de asigurare românească, având ca acţionar majoritar pe Royalton Capital Investors II, un fond european de investiţii ai cărui principali investitori sunt Alpha Associates, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (EBRD) şi Fondul European de Investiţii (EIF), dar și managementul executiv CertAsig.

CertAsig se clasează în prezent pe locul 14 în topul asiguratorilor non-viață din România, performanță notabilă având în vedere eliminarea din portofoliu a produselor de asigurări auto, care sunt neprofitabile,dar reprezintă aproape70% din piața asigurărilor în România.

Planuri ambițioase pentru 2014: al 5-lea an consecutiv de creștere substanțială

“În 2014, obiectivul nostru este să creștem cu încă +25%, până la 15 milioane de Euro în prime brute subscrise. Anticipăm si suntem determinați să avem al 5-lea an de creștere substanțială. Vom continua să aplicăm strategia câștigătoare în ce priveșteportofoliul de produse : asigurările de garanții vor genera 30% din prime, asigurările maritime vor reprezenta 40%, răspunderi și bunuri 20%, iar alte asigurări10% », declară James Grindley, CEO și președinte CA CertAsig.

“România va continua să fie piața noastră principală, reprezentând 55% până la 60% din primele brute subscrise, urmată de Turcia cu 40% din totalul primelor. Ne așteptăm ca Bulgaria, unde am înființat un punct de contact dedicat în 2013, să creasca până la 5% din totalul primelor.

Strategia CertAsig, de a ne axa pe produse de asigurări destinate segmentului corporate, generează rezultatele la care ne așteptam, întrucât cunoștințele noastre profesionale, dublate de experiența directă cu clienți din industrii diverse, sunt un atu extrem de important pentru brokeri și clienti. Suntem încântați de rezultatele strategiei de a lucra în principal prin intermediul brokerilor, care generează acum 95% din totalul primelor subscrise.”, spune James Grindley.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel