EXCLUSIV  Aroganţa, principala problemă pe şosele. Titi Aur atrage atenţia asupra lipsei de acţiuni. "Cu mentalitatea asta murim pe stradă"

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @aleksandarlittlewolf
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @aleksandarlittlewolf

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, scoate în evidenţă lipsa de acţiuni a statului în ceea ce priveşte siguranţa rutieră şi afirmă că această mentalitate este unul dintre motivele pentru care sute de români mor anual pe şosele. 

Titi Aur a scos în evidenţă lipsa de reacţie a statului la numărul mare de accidente, soldate cu sute de morţi şi mii de răniţi anual. Acesta a spus în mod repetat la DC Conducem că programa şcolilor de şoferi este insuficientă. Cu toate astea, în ultima ediţie, acesta a spus că în România cel mai des se aude replica "ce, la noi şcoala de şoferi nu e bună?"

"Adică ce vrei să spui tu, Titi Aur, despre noi, şcolile de şoferi? Ştii tu mai bine ca noi cum să ne facem treaba? Eu nu ştiu mai bine ca voi să îl iau pe unul de la non-şofer să îl fac mini-şofer. Dar ştiu să îl fac de la mini-şofer un şofer mai bun. Dacă zic să introducem nişte lucruri, mi se spune să îi las în pace. Că ce, eu vreau poligoane? Că ei nu au bani de poligon. Că de ce să se facă cursuri de noapte? Păi, cu această mentalitate suntem la nivelul ăsta şi murim pe stradă. De asta îşi asumă şoferii riscuri. Ăsta e punctul meu de vedere. Nu conştientizează pericolul", a declarat TIti Aur. 

După ce a vizionat o fotografie de la un accident petrecut între Brăila şi Buzău, între două autoutilitare, din cauza unei depăşiri riscante, Titi Aur a tras o concluzie simplă despre şoferul vinovat, care din nefericire şi-a pierdut şi viaţa. 

"Vă spun sigur că nu purta nici centura. Sută la sută. Cine poartă centura, nu face faze din astea. Dacă îi spuneam înainte de curs de conducere defensivă, de prevenţie, spunea că el conduce de mult timp. Asta e atitudinea. Şi nu o poţi combate decât prin educaţie, exemple, filme, filmuleţe, în timpul cursurilor, şi apoi vii cu coerciţia. Dacă îl opreşti pe unul care a învăţat tot la şcoala de şoferi, care a făcut cursuri de defensivă, atunci poţi să îi iei carnetul pe un an. Rămâne fără pâine, dar e mai bine decât fără viaţă. 

Dar aşa, coerciţie nu, educaţie nu, şi asistăm la tragedii", a mai declarat Titi Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel