Apple pierde teren în fața Samsung în primul trimestru al anului 2024

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Vânzările de smartphone-uri Apple (AAPL.O) au scăzut cu aproximativ 10% în primul trimestru al anului 2024, ca urmare a concurenței intense din partea producătorilor de smartphone-uri Android, potrivit datelor firmei de cercetare IDC, scrie Reuters.

Volumul global al vânzărilor de smartphone-uri a crescut totuși cu 7,8% la 289,4 milioane de unități în perioada ianuarie-martie, Samsung (005930.KS) câștigând primul loc cu o cotă de piață de 20,8%.

Declinul accentuat al vânzărilor pentru Apple vine după performanța sa puternică din trimestrul precedent, când a depășit Samsung devenind liderul mondial al pieței telefoanelor. Acum, compania americană a revenit pe locul al doilea, cu o cotă de piață de 17,3%, în timp ce branduri chinezești precum Huawei continuă să câștige teren.

Xiaomi, unul dintre cei mai importanți producători de smartphone-uri din China, a ocupat a treia poziție cu o cotă de piață de 14,1% în primul trimestru. Samsung din Coreea de Sud, care și-a lansat noua gamă de smartphone-uri Galaxy S24 la începutul anului, a livrat peste 60 de milioane de telefoane în această perioadă. Vânzările globale ale smartphone-urilor Galaxy S24 au înregistrat o creștere de 8% față de performanțele seriei Galaxy S23 în primele trei săptămâni de disponibilitate, conform datelor furnizate de Counterpoint.

Conform IDC, Apple a livrat doar 50,1 milioane de iPhone-uri în primul trimestru, în scădere față de 55,4 milioane de unități comercializate în aceeași perioadă a anului trecut. În China, vânzările de smartphone-uri Apple au scăzut cu 2,1% în ultimul trimestru al anului 2023 față de anul anterior, subliniind provocările cu care se confruntă compania americană pe a treia sa cea mai mare piață. Această situație este cauzată de restricțiile impuse de unele companii și agenții guvernamentale chinezești, care limitează utilizarea dispozitivelor Apple de către angajați – o măsură care oglindește restricțiile guvernului SUA asupra aplicațiilor chinezești din motive de securitate.

În luna iunie a acestui an, compania din Cupertino, California, va organiza Conferința Mondială a Dezvoltatorilor (WWDC), unde va prezenta actualizări ale software-ului care alimentează iPhone-urile, iPad-urile și alte dispozitive Apple. Investitorii urmăresc cu atenție evoluțiile legate de dezvoltarea inteligenței artificiale la Apple, o zonă în care compania a oferit până acum puține detalii despre integrarea acestei tehnologii în dispozitivele sale. La începutul acestui an, Apple a pierdut titlul de cea mai valoroasă companie din lume în fața Microsoft.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel