Andrei Marga: George Maior, rechemat de la Washington!

Andrei Marga, fost ministru de Externe, a afirmat la TVR, în emisiunea România9, moderată de Ionuț Cristache, că ambasadorul George Maior și ambasada de la Washington sunt responsabili în cazul mesajului adresat de Departamentul de Stat Parlamentului României.

Andrei Marga a precizat că mesajul Departamentului de Stat nu trebuie dramatizat, dar că sunt necesare unele măsuri după ce oficial Statele Unite au intervenit în dezbaterea legilor Justiției.

”Nu e ceva care nu s-a mai întâmplat, a spus Marga. E un obicei la noi ba chiar un curent potrivit căruia face bine cel care toarnă vrute și nevrute despre România. Clișee sunt în cancelariiile din lume, inclusiv în SUA. Acest curent a fost stimulat după 2014, iar noi nu am reacționat. Cauzele pentru care persistă aceste clișeee sunt multiple. De exemplu, marea presă nu mai are corespondenți în România și se bazează pe ceea ce scriu unii români. Sunt oameni în cancelarii care iau decizii în funcție de sensibilități și relații personale. Ca urmare, cred că mesajul Departamentului de Stat e o operă carpati-danubiano-pontică. Ambasadorul și ambasada României de la Washington răspund de aceste lucruri”, a conchis Marga.

Întrebat explicit dacă ar trebui rechemat ambasadorul Geroge Maior, Marga a răspuns afirmativ. ”Da, rechemarea trebuie făcută imediat”, a spus fostul ministru de Externe. 

”Trebuie să meargă la Washington oameni care au pregătire și sunt credibili. Prezența României în SUA e foarte slabă”, a adăugat Andrei Marga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel