Andreea Sava: ATENȚIE. Regulile consumului de lactate

Există o întreagă dezbatere pe tema lactatelor, când vine vorba despre nutriție.

Într-o postare pe blogul personal, jurnalista Andreea Sava a scris despre regulile consumului de lactate:

1. Cu măsură
Regula doctorului Menci pentru lapte este 1 pahar de maximum 200 ml la 2 zile, nu mai mult de 3 pahare pe săptămână. Iar explicația domnului profesor este că o cantitate mai mare de atât va avea un efect contrar, adică de eliminare a calciului din oase.

În cazul brânzeturilor bogate în grăsimi, profesorul Mencinicopshi recomandă, tot așa, maximum de 3 ori pe săptămână și cel mult 50 de grame.

2. Combinații limitate cu alte alimente
Lactatele nu trebuie combinate cu alte alimente iar brânza în niciun caz cu produsele din carne, cu atât mai puțin cea procesată. Este, probabil cea frecventă greșeală care se face când vine vorba despre lactate. Singura combinație acceptată, spune doctor Menci, este cu pâinea integrală sau paste din grâu dur. Iar, în cazul brânzei, cu legume și verdeața.

3. Atenție la brânzeturile grase și iaurturile cu fructe și zahăr
Brânza, în general, este bogată în grăsimi așa că trebuie consumată cu măsură, așa cum spuneam mai sus. Brânza proaspătă de vaci, însă, conține proteine ușor asimilabile, calciu, fosfor și vitamine din gama B. Așadar este foarte bună pentru organism. Dar nu în exces. Brânzeturile integrale, însă, nu prea au ce căuta în curele de slăbire.

[citeste si]

Telemeaua conține multă sare deci trebuie evitată sau mâncată cu măsură, parmezanul trebuie folosit doar pentru a da gust mâncării, în cantități mici, brânza topită are densitate calorică mare, deci îngrașă, conține sare și citrați care împiedică fixarea calciului. Așa că mai bine o evitați, în niciun caz nu o dați copiilor și bătrânilor iar brânzeturile cu mucegai au conținut foarte mare de grăsimi și sare. La fel și în cazul cremelor de brânză care, de cele mai multe ori, au adaos de aditivi. Brânza de burduf este bună, în cantități moderate și asociată corect.

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel