Andreea Sava: Alimente pe care le poți mânca oricând și oricât fără să te îngrași

Alimente
Alimente

Te-ai gândit vreodată că există câteva alimente pe care le poți mânca fără să ai vreun stres că te vei îngrășa? Andreea Sava, de la Antena 3, îți recomandă trei alimente minune pe care le poți mânca în momentul în care simți nevoia unei mese neplanificate, te-ai lăsat de fumat sau mănânci pe fond de stres. 

1. Fructele roșii

Ca regulă, fructele se mănâncă în timpul zilei, nu seara, pentru că au fructoză deci, la fel ca zahărul, îngrașă. Excepție fac, însă, fructele de pădure. Am mai vorbit despre ele și despre faptul că sunt bogate în fibre și antioxidanți, adică favorizează digestia și reducerea țesutului adipos.

Plus că antioxidanții sunt acele elemente care combat îmbătrânirea, fiindcă aceasta este rezultatul proceselor de oxidare din organism. Sărace în calorii dar foarte bogate în nutrienți, fructele roșii, din seria fructelor de pădure, inclusiv afine și coacăze, dar și căpșuni sau rodii, e bine să fie mâncate cât mai des.

2. Legumele

Nu au absolut nicio contraindicație la combinarea cu alte alimente. Pot fi mâncate oricând ba chiar e indicat să le includeți cât de des puteți în dieta voastră. Mai ales pe cele verzi dar și roșiile sunt foarte bogate în licopen, un antioxidant foarte puternic. Brocolli, de exemplu, este foarte indicat în curele de slăbire pentru că organismul consumă mai multă energie ca să-l descompună decât aportul său caloric.

3. Urda

Deși este inclusă în categoria brânzeturilor, diferențele sunt uriașe față de alte sortimente. În primul rând, nu conține cazeină, acea proteină majoritară în lapte pe care tubul digestiv uman nu o poate descompune și din cauza căreia nu e bine ca lactatele să fie consumate zilnic.

Apoi, este foarte bogată în aminoacizi care ajută la refacerea mușchilor, la creșterea masei musculare și la intensificarea arderilor metabolice.

În plus, nu conține grăsimi în cantitate atât de mare cum au brânzeturile în general, ci într-o proporție mai mult decât acceptabilă.

Vezi toate informațiile AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel