Alegeri Coreea de Nord. Informații neștiute despre cum se desfășoară votul

Darius Muresan / 11 Martie 2019 / 08:30 Salveaza PDF Comentarii
Kim Jong Un
Kim Jong Un

În Coreea de Nord sunt alegeri parlamentare şi toată ţara e în sărbătoare. 

Imaginile lasă impresia unui eveniment de anvergură la care participă liderul suprem al Coreii de Nord, informează TVR. Votul obligatoriu pentru candidați unici şi cu un rezultat dinainte ştiut înseamnă că scrutinul este doar un motiv pentru adunări populare, muzică şi dans.

În realitate însă, Kim Jong Un mergea să voteze în alegerile pentru parlamentul local, numit Adunarea Supremă a Poporului.

Procesul electoral este însă mai mult teatru.

Votul este obligatoriu pentru toți cetățenii care au cel puțin 17 ani. Pe buletinul de vot apare un singur nume, nu există ștampile sau ceva de bifat iar întregul vot înseamnă că cetățenii iau buletinul de pe masă și îl introduc într-o urnă aflată la vedere.

 

Acum 5 ani prezența a fost de 99,97%

 

În acest fel se confirmă, mai degrabă decât se aleg, cei 700 de parlamentari.

Și asta pentru că, în absența unei mize, cel mai mare efort este dedicat programelor artistice organizate la secțiile de votare.

Rezultatele dinainte știute sunt prezentate în câteva zile, după ce întâi se anunță prezența impresionantă la urne. Acum 5 ani a fost de 99,97%.

Câțiva cetățeni nu au putut vota din cauza problemelor de sănătate, deși în Coreea de Nord există o glumă că în ziua alegerilor nimeni nu moare și toată lumea se simte bine.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25