Achiziționarea unei mașini second-hand dintr-un parc auto este o idee bună

Leasing auto
Leasing auto

În societatea în care trăim deținerea unui autovehicul este o normalitate ceea ce înseamnă că numărul celor care dețin cel putin un autoturism este foarte mare. Și continuă să crească. 

Posibilitatea de a putea importa autovehicule din spațiul Uniunii Europene este un factor care a contribuie decisiv la creșterea numărului de persoane care dețin cel puțin un autoturism. Este clar că fiecare șofer și-ar dori să conducă un autovehicul nou însă nu toți oamenii își pot permite din punct de vedere financiar să conducă o astfel de mașină. 

Așa se face că persoanele care doresc achiziționarea unei mașini noi însă nu au buget suficient pentru o astfel de achiziție își îndreaptă atenția către mașinile rulate care provin din spațiul Uniunii Europene. În special spre cele care provin din Germania pentru că autovehiculele care provin din această țară se află într-o stare tehnică și estetică ireproșabilă cu toate că este vorba despre mașini care au un rulaj destul de important. 

Indiferent de țara din care provine mașina care se dorește a fi achiziționată trebuie respectate o serie de măsuri pentru a putea achiziționa o mașină a cărui preț de achiziție să merite efortul financiar depus. Cu toate că este vorba despre o mașina second hand trebuie știut că prețul de comercializare al acesteia nu este foarte ușor de plătit de către o persoană care dorește achiziționarea unei mașini. Așa că aceasta ar trebui să fie cât mai utilă pentru a se merita efortul financiar depus pentru achiziționarea acesteia. Durata de utilizare cât mai mare dar și lipsa problemelor care ar putea  face ca deținerea mașinii să fie o adevărată corvoadă din punct de vedere financiar sunt detalii care contribuie la realizarea unei bune investiții în momentul achiziționării unei mașini rulate.

Aspecte pe care trebuie să le analizezi pentru a crește șansele de a achiziționa o mașină rulată pe care să o poți utiliza pentru o perioadă lungă de timp

Achiziționarea unei mașini face parte dintre acele achiziții pe care nu le faci în fiecare zi și pentru care trebuie să depui ceva efort fizic și financiar. Având în vedere acest detaliu este normal ca autovehiculul achiziționat să poată fi utilizat pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Pentru a putea realiza o astfel de achiziție trebuie avute în vedere o serie de aspecte. Câteva dintre cele mai importante fiind următoarele:

- Stabilirea bugetului avut la dispoziție. Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie să fie avut în vedere pentru ca achiziționarea autovehiculului să nu se transforme într-un fiasco. Pentru ca celelalte aspecte să poată fi parcurse cu ușurință trebuie stabilit cu exactitate care este bugetul care poate fi pus la dispoziție pentru achiziționarea unei mașini care să prezinte un nivel tehnic și estetic foarte bun. 

- Nevoile pe care trebuie să le satisfacă autovehiculul. Trăiești într-o zonă în care relieful este mai greu accesibil? Dorești o mașină sport? Vrei ca portbagajul să fie cât mai încăpător sau să funcționeze pe bază de motorină sau benzină? Sunt întrebări ale căror răspunsuri trebuie să le cunoști foarte bine pentru a putea alege modelul de autovehicul care corespunde cel mai bine nevoilor avute. Să achiziționezi un autovehicul fără a ține cont de aceste detalii este ca și cum ai arunca pe fereastră banii. Deci, ai în vedere ca mașina să răspundă cât mai bine nevoilor avute.

- Vrei ca, costurile de întreținere ale autovehiculului să fie cât mai mici? Alege unul dintre modelele de autovehicul care este recunoscut ca fiind fiabil și ale cărui cost de întreținere este mic. De asemenea, trebuie avut în vedere și nivelul costurilor pe care trebuie să le plătești pentru a putea achiziționa asigurare auto, impozit, etc. Altfel spus, nu achiziționa o mașină premium dacă nu ești pregătit din punct de vedere financiar să deții o astfel de mașină. Prețul pe care îl plătești pentru achiziționarea unei mașini nu este singura cheltuială pe care o ai de făcut pentru a te putea bucura de beneficiile oferite de către deținerea unui autoturism. Așa că gândește în perspectivă atunci când decizi care este modelul de autovehicul pe care dorești să îl achiziționezi.

- Apelează doar la oameni care sunt specializați în comercializarea autovehiculelor rulate. Vremurile în care mașinile second hand erau achiziționate de la persoane fizice care importau mașini rulate au apus de câțiva ani de zile. În momentul de față există din ce în ce mai multe firme care se ocupă cu comercializarea mașinilor rulate. Astfel de firme dețin câte un parc auto foarte bogat din punct de vedere al varietății de modele de autovehicule. Optarea pentru achiziționarea mașinii dintr-un astfel de parc auto face ca investiția realizată să devină cu adevărat rentabilă. Specialiștii care lucrează în cadrul unei astfel de firme sunt în măsură să pună la dispoziția clienților cele mai bune mașini din punct de vedere tehnic, al fiabilității, esteticii dar și a costurilor necesare pentru a putea întreține autovehiculul.

- Nu în ultimul rând, optarea pentru accesarea serviciului de leasing auto este un alt sfat care trebuie să fie respectat în cazul în care bugetul avut la dispoziție nu este pe măsura prețului cu care este comercializată mașina care întrunește toate calitățile necesare pentru a putea fi achiziționată. Cu toate că este vorba despre achiziționarea unei mașini rulate există multe firme care sunt dispuse să ofere leasing auto pentru achiziționarea unei mașini rulate. În cazul în care optezi pentru acest instrument financiar trebuie să ții cont de suma de bani pe care trebuie să o restitui. Aceasta trebuie să o poți restitui fără a cauza apariția problemelor financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel